‹ Alle nieuwsberichten

Google ontwikkelt nieuwe app

Google ontwikkelt nieuwe app

Verschillende bronnen melden dat Google bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe fotobewerkingsapp, met deze app moet het mogelijk zijn om met verschillende groepen dezelfde foto’s te kunnen bewerken. De app zou volgens verschillende bronnen Googles antwoord zijn op berichtendienst Snapchat en gericht zijn op het samenwerken tussen mensen.

Geen berichtendienst

Hoewel de app, waarvan nog geen naam bekend is, overeen lijkt te komen met Snapchat, is er een groot punt waarop Googles nieuwe app afwijkt van Snapchat: het zal geen berichtendienst worden. De achterliggende reden is waarschijnlijk dat Google al meermaals geprobeerd heeft om berichtendiensten te ontwikkelen, maar deze niet aansloegen bij het grote publiek. De nieuwe app maakt het mogelijk om groepen te creëren waarin foto’s gedeeld kunnen worden. Leden van de groepen kunnen vervolgens allemaal de foto bewerken. Ook zijn er verschillende functies in de app geïntegreerd die de gebruikers een handje helpen: de app herkent en tagt zelf mensen en helpt met het organiseren van de foto’s. Daarnaast kunnen foto’s gezocht worden op basis van kenmerken, zoals bij Google Foto’s al het geval is. Typ je bijvoorbeeld ‘kat’ in, dan zullen alle foto’s verschijnen waar katten op staan.

Google Foto’s & Google PhotoScan

De nieuwe app wordt ontwikkeld door het team achter Google Foto’s en Google PhotoScan. Het is dus aannemelijk dat functies uit deze apps ook toegevoegd worden aan de nieuwe app. Zo kan Google Foto’s met behulp van kunstmatige intelligentie al suggesties doen over hoe een foto het beste bewerkt kan worden. Daarnaast zal de app ook de mogelijkheid krijgen om filters toe te voegen aan foto’s en video’s, te vergelijken met Snapchat.

Clips

De timing van Google is opvallend: Apple heeft recent namelijk op zijn website Clips aangekondigd: een nieuwe app voor iOS-toestellen waarmee je video’s kunt delen met vrienden. Aan deze video’s kunnen teksten, plaatjes, effecten etc. worden toegevoegd. Deze dienst lijkt, net als de app waarmee Google bezig is, verdacht veel op Snapchat. Eerder hebben Instagram, Facebook en WhatsApp ook al functies toegevoegd die erg lijken op die van Snapchat. Clips wordt in april uitgebracht.

Release

Omdat de app nog volop in ontwikkeling is, is er nog geen datum bekend waarop de app uitgebracht wordt. Wel gaan er geruchten dat Google de app gaat aankondigen op Google I/O. Dit is een outdoor evenement van Google waarop het zijn nieuwe producten, diensten en ontwikkelingen presenteert. Dit jaar zal het ‘developer festival’ plaatsvinden van 17 tot 19 mei. Zodra we meer weten plaatsen houden we je uiteraard op de hoogte via onze website!.

Bron: Android Planet, TechCrunch

Meer nieuws over: