‹ Alle nieuwsberichten

De populairste messaging apps

De populairste messaging apps

In de Play Store en App Store zijn ontzettend veel apps te vinden met allemaal hetzelfde doel: berichten versturen. Sommige toestellen hebben zelfs hun eigen berichtendiensten, zoals de BlackBerry Messenger en Apple’s iMessage. Maar welke apps zijn nu het meest populair om je berichten mee te versturen? We vroegen het jullie afgelopen weekend in een poll op Twitter.

Facebook Messenger en WhatsApp 

Wereldwijd loopt de Facebook Messenger gelijk op met WhatsApp. Bijna iedereen heeft deze apps op zijn telefoon staan en het aantal wereldwijde actieve gebruikers wordt voor beide berichtendiensten geschat op zo’n 1 miljard. Facebook heeft in 2015 WhatsApp overgenomen en bezit dus de twee grootste berichtendiensten ter wereld. In Nederland heeft WhatsApp zo’n 9,4 miljoen gebruikers.

WhatsApps populariteit in Nederland komt in onze poll duidelijk naar voren: maar liefst 90% van de stemmers koos WhatsApp als meest gebruikte berichtendienst. Opvallend is dat niemand op Facebook Messenger stemde. Dit komt misschien omdat deze app wel veel gebruikt wordt, maar niet het méést, zoals in de poll gevraagd werd.

Telegram

Toen in 2014 bekend werd dat Facebook berichtenapp WhatsApp zou overkopen, stapten veel mensen over op Telegram. Velen waren huiverig dat Facebook nu toch wel erg veel inzicht in hun privéleven zou krijgen. Daarnaast had Telegram destijds ook meer mogelijkheden dan WhatsApp. Waar het inmiddels mogelijk is om GIF’jes te versturen via WhatsApp, kon dat in 2014 nog niet, Telegram kon dat toen al wel. Ook heeft Telegram de mogelijkheid om beveiligd te chatten: beveiligde berichten zijn onmogelijk te traceren en verdwijnen binnen een bepaalde tijd automatisch weer. Na een tijdje is de populariteit van Telegram weer gekelderd en zijn de meeste mensen weer overgestapt op WhatsApp. Onder onze stemmers koos dan ook 6% Telegram als meest gebruikte berichtenapplicatie.

iMessage

iMessage is alleen beschikbaar voor mensen met Apple-apparaten, maar door de vele gebruikers mag deze berichtendienst niet in dit lijstje ontbreken. iMessage is vergelijkbaar met bovenstaande applicaties: zo kun je chatten, foto’s, video’s en documenten versturen en is er de mogelijkheid om groepsgesprekken te beginnen.

QQ-Mobile

In Nederland is deze berichtendienst nog vrij onbekend, maar in China is hij razend populair. In 2015 was het daar zelfs de meest gebruikte applicatie, daarom mag hij niet in dit lijstje van meest gebruikte berichtendiensten ontbreken! Met QQ-Mobile, ook wel bekend als Tencent QQ, kun je chatten, maar ook browsen en weblogs bijhouden. Deze berichtendienst is niet meegenomen in de poll omdat hij in Nederland nog niet veel gebruikt wordt, maar wie weet verandert dat nog in de toekomst!

Bron: Nu.nl, Statista.com

Meer nieuws over: