‹ Alle nieuwsberichten

iPhone 3.0

Gisteravond was de introductie van Apple’s nieuwe iPhone-besturingssysteem 3.0. Een groot deel van de geruchten die al in omloop waren zijn hiermee bevestigd. Voor ontwikkelaars van software zijn er meer dan 1000 API’s beschikbaar, maar het draaien van programma’s op de achtergrond behoort nog steeds niet tot de mogelijkheden. Volgens Apple zou de batterijduur hier teveel onder lijden.

De nieuwe features zijn:


 

Copy and Paste: Vanaf nu is het mogelijk om tekst te knippen en plakken op de iPhone. Door te dubbelklikken op een stuk tekst verschijnt er een ‘bubble’ waarmee de gebruiker tekst kan selecteren. Deze tekst kan vervolgens gekopieerd worden om te plakken in andere toepassingen zoals e-mail of in de browser. Ook is het nu mogelijk om meerdere foto’s te kopiëren en in een e-mail te plakken om te verzenden.


 

Landscape: Al vanaf het begin werkte ‘landscape’ in de Safari-browser, maar vanaf nu is dit ook mogelijk bij e-mail, inclusief ‘landscape’-toetsenbord. Dit werkt nu overigens ook in notities en berichten.


 

MMS: Het is nu mogelijk om berichten door te sturen of te verwijderen, ook met meerdere berichten en met MMS. Ook het verzenden van de huidige locatie per MMS behoort tot de mogelijkheden.


 

Spotlight: De nieuwe zoekfunctie, ‘Spotlight’, maakt het mogelijk om in de hele telefoon te zoeken. Dus niet alleen berichten en e-mails, maar ook muziek, filmpjes en tv-shows.


 

Voice memos: De iPhone kan vanaf nu ook als dictafoon gebruikt worden, de opgenomen berichten kunnen ook per MMS of e-mail verzonden worden.


 

Calendars: Door de toevoeging van het o,a, door Google en Yahoo ondersteunde CalDAV wordt het bijhouden en synchroniseren van gedeelde kalenders nog makkelijker.


 

Stock: De applicatie voor het bijhouden van aandelenkoersen is aangepast, met headlines onder in beeld en ondersteuning voor ‘landscape’.


 

Overige: Notities synchroniseren met de pc, schudden om de iPod te shuffelen, automatische Wifi-login, Stereo Bluetooth, anti-phishing-filter, auto-fill voor logins en wachtwoorden, extra talen en de mogelijkheid om in te loggen op een Youtube-account.

Meer nieuws over: