‹ Alle nieuwsberichten

Wat is jouw persoonlijke Android-look?

Wat is jouw persoonlijke Android-look?

Pas je besturingssysteem in een handomdraai aan je voorkeuren aan, met een persoonlijk advies van Google!

Het instellen van je telefoon kan ingewikkeld zijn. Je moet ontzettend veel keuzes maken en ook qua uiterlijk is er nogal wat te kiezen. Google heeft nu een oplossing voor dit probleem. Het bedrijf komt met een speelse quiz, die je op basis van je beantwoorden drie persoonlijke looks aanraadt.

De quiz is grappig, zit goed in elkaar en is zeer mooi ontworpen. Daardoor is het echt leuk om te doen, zelfs als je misschien best tevreden bent over de huidige interface van je telefoon. In de quiz kies je 22 keer welke afbeeldingen met bijbehorend concept je het meest aanspreekt. Dit is lang niet altijd makkelijk, want welke pizza vind je lekkerder en hoe eet je je boterham het liefst? En heb je liever realistisch of abstract, druk of rustig, rond of vierkant?

Het advies bestaat uit een achtergrond, icoontjes, widgets, launcher en een toetsenbord. Als een van de drie aanbevelingen je bevalt, kun je na afloop van de test de gehele look ook direct downloaden, erg handig!

Het doel van deze quiz is om te benadrukken dat personalisatie erg belangrijk is in het Android-besturingssysteem. Bijbehorend heeft Google de #myAndroid in het leven geroepen. Zo kun je onder andere zien welk resultaat de quiz anderen opleverde.

Je vindt de Taste Test hier. Ook op ons kantoor deden collega’s fanatiek mee aan de quiz, twee uitkomsten daarvan zie je hieronder. Het lijkt er op dat hoewel de test grappig en speels is, Google na afloop toch redelijk goed doorheeft wat je voorkeuren zijn!

Meer nieuws over: