‹ Alle nieuwsberichten

LG Arena vanaf nu in de winkels

De LG Arena is vanaf vandaag officieel verkrijgbaar in Europa. In het gisteren door LG uitgegeven persbericht wordt vermeld dat het toestel deze maand in de 'major European markets' verkrijgbaar zal zijn. Het nieuwe vlaggenschip van LG is het paradepaardje van de Koreaanse fabrikant.

De ARENA is de nieuwe flagship-telefoon van LG voor 2009. De mobiele telefoon zit boordevol met de laatste multimediamogelijkheden en heeft een volledig nieuwe 3D-interface. Het is de eerste en op dit moment ook enige telefoon in de wereld, die uitgerust is met Dolby Mobile van Dolby Laboratories, Inc. (NYSE: DLB). Dat zorgt voor een ongeëvenaarde geluidservaring bij het beluisteren van muziek of het bekijken van een videofilmpje.


 

Wat de ARENA speciaal maakt, is zijn intuïtieve driedimensionale scherm dat nog niet eerder op een mobiele telefoon te zien was”, zegt Skott Ahn, President en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. “Wij hebben onderzoek onder consumenten gedaan en vastgesteld dat zij niet tevreden zijn met de bestaande interfaces. Zij willen een eenvoudige, snelle en plezierige manier om gebruik te maken van multimedia en andere features. De ervaring moet tegelijkertijd dynamisch en interessant zijn. We hebben dit zo goed opgepakt met onze splinternieuwe S-klasse interface, dat dit de nieuwe norm wordt in zowel functionaliteit als gebruiksplezier.”


 

De intuïtieve 3D S-klasse gebruikersinterface – de S staat voor superieur – maakt zijn debuut in de ARENA en zal dit jaar ook toegepast worden in andere nieuwe topmodellen van LG.

Intuïtief

Intuïtieve en herkenbare driedimensionale aanraakmenu’s maken het zoeken in contacten en multimediacontent heel makkelijk en veel comfortabeler dan op de traditionele analoge manier. Met Reel Scrolling verschijnen de menu’s alsof ze van een filmrol worden afgerold. De iconen zijn zo herkenbaar, dat geen enkele extra toelichting nodig is. Door met een vinger door de driedimensionale filmrol te scrollen, worden alle entertainmentopties zichtbaar.


 

Wanneer de camerafunctie actief is, verschijnt er een intuïtief scherm dat veel lijkt op dat van een digitale camera. Dat maakt het instellen van de camera en het maken van foto’s bijzonder eenvoudig.

Snel

De interface van de ARENA is vanaf het begin ontwikkeld om optimaal te profiteren van de voordelen van een touchscreen. Het doel was om allerlei overbodige stappen uit te bannen. De kern wordt gevormd door een kubus met aanpasbare homescreens. Deze bieden snelle toegang tot alle gebruiksmogelijkheden door de kubus met de vinger te draaien. Dankzij de verschillende kubuszijden biedt deze aanpak vier keer snellere koppelingen dan een enkelvoudig scherm en is de toegang tot menu’s veel makkelijker.


 

Ook de Elastic Lists van de ARENA zijn bedoeld om snel een functie te activeren. Deze maken het eenvoudiger om door contacten en andere informatie te browsen. De gebruiker kan deze functie uitrekken als een elastiek, waardoor er een lijst van items met gedetailleerde informatie verschijnt. Ook is de informatie makkelijk aanpasbaar. Door deze aanpak hoeft de gebruiker niet steeds een nieuw scherm te openen. Dat bespaart tijd en zorgt ervoor dat een andere functie snel beschikbaar is.


 

De LG 3D S-klasse gebruikersinterface en krachtige AMD-processor zijn perfect op elkaar afgestemd. Dit zorgt voor snelle en gestroomlijnde overgangen tussen de menu’s.

Fun

Kleurrijke graphics voorzien de ARENA van een leuke en dynamische uitstraling die in geen andere telefoon te vinden is. De dynamische graphics vallen vooral op in de Floating Image Gallery van de telefoon. Wanneer de telefoon rechtop staat, worden foto’s afgebeeld in nette rijen. Door de telefoon op zijn zij te draaien, glijden de foto’s van het scherm om vervolgens in groter formaat te verschijnen. Door met een vinger van boven naar beneden over het scherm te gaan, krijgen gebruikers foto’s te zien die op verschillende dagen genomen zijn. Bewegen ze hun vinger van links naar rechts, dan zien ze de foto’s van dezelfde dag.


 

Daarnaast is het instellen van de Tactile Analogue Alarm Clock en Radio Tuner van de ARENA levensecht. Het lijkt net alsof je de wijzers van de klok daadwerkelijk goed zet en echt aan een tunerknop draait.


 

De S-klasse gebruikersinterface is de ideale 3D-toegangspoort naar de multimediaomgeving van de ARENA, met audio die je omringt en haarscherpe video die zorgt voor de perfecte mobiele entertainmentervaring.

Multimedia features die tot leven komen

ARENA is de eerste wereldwijd gelanceerde telefoon met Dolby Mobile Surround Sound. Deze technologie ontketent de kracht van surround-geluid voor films en video’s, en voorziet muziek van een resonerende en rijke audio. Een serie equalizer-voorinstellingen die aansluiten op elk genre en ieders smaak, verbeteren de gebruikservaring nog verder. Een ingebouwde FM transmitter zorgt ervoor dat de ARENA muziek draadloos kan afspelen via een autoradio of stereo-installatie. Een standaard audio-jack van 3,5 millimeter zorgt ervoor dat de ARENA te koppelen is aan elke hoofdtelefoon.


 

Het grote 3,0-inch touchscreen van de ARENA heeft een ongelooflijke WGA-resolutie die vier keer scherper is dan QVGA. Dit meest heldere beeldscherm dat beschikbaar is op een mobiele telefoon, maakt de ARENA ideaal voor het onderweg bekijken van Xvid- en DivX-films in dvd-kwaliteit.


 

De D1-opnameopties maken het mogelijk in dvd-resolutie video op te nemen, die er zelfs uitstekend uitziet wanneer het later afgespeeld wordt op een grote tv. Voor extra fun en veelzijdigheid kan de ARENA 120 beelden per seconde in slow motion opnemen. Zo is het mogelijk om elke detail vast te leggen.


 

Met zijn 8 GB interne opslagcapaciteit biedt de ARENA ruimte voor honderden muziek- en filmbestanden. Het geheugen kan uitgebreid worden met een externe Micro SD-poort van 32 GB. De krachtige batterij maakt het mogelijk 30 uur mp3’s af te spelen en zorgt dat de telefoon 300 uur standby kan staan.


 

De 5 megapixel camera heeft meer te bieden dan enige andere telefoon, zoals geavanceerde features en een ongelooflijke beeldkwaliteit die gelijk staat aan die van een digitale camera. De optie om de camera automatisch of handmatig scherp te stellen, zorgt ervoor dat gebruikers elk moment perfect kunnen vastleggen.


 

Gebruikers kunnen de audio, video en foto’s van de ARENA eenvoudig delen via sociale-netwerksites. Dit dankzij de ondersteuning van 3G HSDPA 7.2-netwerken en WiFi. De telefoon ondersteunt eveneens Google Mobile Service inclusief Google Maps, Google Search, Gmail, YouTube en Google Blogs. Daarnaast worden A-GPS en geo-tagging ook ondersteund. De uitgebreide touchopties van de ARENA zorgen voor een betere webervaring.


 

Alle krachtige features zijn samengepakt in de slanke en verfijnde metalen ARENA. Met zijn formaat van 105,9 x 55,3 x 11,95 millimeter heeft de telefoon de ideale afmetingen om altijd mee te dragen. Het touchscreen is voorzien van gehard glas zodat de telefoon zijn verfijnde en gepolijste uiterlijk lang behoudt. De ARENA is verkrijgbaar in het zilver.

 

Meer nieuws over: