‹ Alle nieuwsberichten

Erg leuke nieuwe functies toegevoegd aan Gboard!

Erg leuke nieuwe functies toegevoegd aan Gboard!

De nieuwste versie van de toetsenbord-app van Google, Gboard 6.1, bevat veel nieuwe functies. Zo kan de app onder andere GIF’jes ‘voorspellen’, vertalen én Google Doodles voor je openen. Lees hier alles over de nieuwe functies.

GIF’jes

Met de nieuwe Gboard 6.1 ben je al je vrienden voor als het om het versturen van GIF’s gaat! Als je aan het typen bent en vervolgens op enter klikt geeft Google je opties om GIF’jes die met je getypte tekst te maken hebben te kiezen. Als je dus bijvoorbeeld ‘dog’ typt en vervolgens op enter klikt, zal de tekst ‘GIF + dogs’ verschijnen. Als je hier op klikt verwijst de app je automatisch door naar een pagina met GIF’s van honden binnen de app. Zo hoef je je bewegende plaatjes dus niet eerst online op te zoeken en te importeren.

De extra functie binnen de app werkt vooralsnog alleen in het Engels. Ook geeft Google aan dat het delen van GIF’s alleen beschikbaar is in apps waarin ondersteuning voor het afbeeldingentoetsenbord is geïntegreerd.

Google Doodles

Naast de geïntegreerde GIF’s is er nóg een functie aan de nieuwste versie van het Gboard toegevoegd. Als je de zoekbutton aanklikt, krijg je eerst een Google Doodle te zien. Je kent de Google Doodles misschien van Googles zoekpagina. Dit zijn de (bewegende) plaatjes die regelmatig een recent thema aan de orde brengen. Gisteren stond bijvoorbeeld de Internationale Vrouwendag centraal in de Doodle. Soms is er zelfs een game in een doodle geïntegreerd. Als je een game die op je Gboard is verschenen later nog een keer wilt spelen, kun je oude Doodles vinden op google.com/doodles.

Gboard bèta

Het is ook mogelijk om nog meer functies van het nieuwe Gboard uit te proberen. Als dit je wat lijkt, kun je meedoen aan het bètaprogramma van de app. Dit betekent dat je als eerste de nieuwe functies van het toetsenbord mag uitproberen, voordat andere mensen deze opties krijgen. Wanneer bepaalde functies nog niet goed werken geef je dit door aan Google. Zo hebben zij tijd om bepaalde zaken te verbeteren voordat de nieuwe functies worden uitgerold naar alle gebruikers. Nieuwe functies in de bètaversie van Gboard zijn geïntegreerde versies van Google Keep en Google Translate. Ook kan het bètatoetsenbord emoji’s voor je voorspellen en is het keuzemenu voor de verschillende thema’s een stukje overzichtelijker gemaakt.

Bron: Android World, Android Police, Google Play

Meer nieuws over: