‹ Alle nieuwsberichten

Google Play viert haar 5e verjaardag

Google Play viert haar 5e verjaardag

De Google Play Store bestaat vandaag vijf jaar, dus tijd voor een feestje! We hebben de ontwikkeling van deze app voor je op een rijtje gezet.

Inmiddels is het al vijf jaar geleden dat de Android Market werd omgedoopt tot Google Play Store. Hiermee kreeg de Benelux vijf jaar geleden ook toegang tot de winkel van Google waar je muziek, films en ebooks kunt downloaden. Elk van deze diensten kreeg een eigen naam, zoals Google Play Music, maar worden verzameld in één app met de naam ‘Google Play’.

Enorme groei

De overgang van Android Market naar Google Play heeft ervoor gezorgd dat alle media nu op één plek te vinden zijn. Dit heeft ook zeker bijgedragen aan de groei van Android, het besturingssysteem van Google. Er is veel veranderd en verbeterd in de app en in vijf jaar is het aantal Google Play-gebruikers gegroeid tot maar liefst 1 miljard mensen. Een erg indrukwekkend aantal! En dat is niet voor niks, want er zijn op dit moment maar liefst 2,770,726 verschillende apps in de Store te vinden!

Je vindt de Google Play-diensten op veel verschillende plekken. Zo is de app niet alleen beschikbaar op Android-smartphones, maar ook op Android-tablets, Chromebooks en Android Wear-smartwatches. Zelfs voor iOS-apparaten zijn er in de App Store verschillende apps te vinden, die dus Apple-apparaten toegang geven tot Google Play-diensten.

Top-apps 

Bij een jubileum hoort ook dat er terug wordt gekeken op de afgelopen periode. Zo heeft Google een aantal topscorelijsten gemaakt. Hieruit blijkt dat de meestgebruikte apps Facebook, Instagram en Snapchat zijn. Een aantal van de meest populaire games waren Candy Crush Saga, Despicable Me en Clash of Clans.

Bronnen: Google blog, Android World, AppBrain

Meer nieuws over: