‹ Alle nieuwsberichten

De leukste apps van dit moment | Maart 2017

De leukste apps van dit moment | Maart 2017

In het appoverzicht van deze maand: de ideale app om je vakantie te boeken, twee vette games en nooit meer problemen met je WiFi, screenshots of je videobestanden! Je leest het in dit artikel.

Skyscanner

Voor de vroegboekers onder ons is het inmiddels alweer tijd om na te gaan denken over de zomervakantie. Skyscanner is een handige applicatie die je hierbij helpt. Met deze reis-app zoek je gemakkelijk goedkope vliegtickets, hotels en huurauto’s.

De app is onafhankelijk, wat betekent dat de applicatie altijd de scherpste deal voor je uitzoekt. Ook geeft Skyscanner voor je aan op welke dagen en maanden je het goedkoopst vliegt bij verschillende vliegmaatschappijen. Erg handig als je nog niet weet wanneer je weg gaat.

Weet je nog niet zo goed waar je heen wil? De Skyscanner-app heeft ook een wereldfunctie, die je de goedkoopste deals laat zien voor vluchten naar locaties over de hele wereld. Zo heb je in no-time een topreis geboekt. Fijne vakantie!

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis

Vector

Vector is een arcade-geïnspireerde game waarbij je je bevindt in een wereld waar volledige, verstikkende controle heerst. Deze fictieve wereld is geïnspireerd op de roman ‘1984’ van George Orwell waarin mensen onder streng toezicht staan van Big Brother. Big Brother volgt íedereen tot in het uiterste: hij weet wanneer je slaapt, wat je eet en wat je om 11:46 tegen je zus hebt gezegd.

In de Vector-game ben je een freerunner die deze totalitaire wereld wil ontvluchten. Big Brother zit achter je aan en probeert je te vangen en terug te brengen. Met je vinger heb je controle over de bewegingen van de freerunner. Kan jij ontsnappen aan het alziende oog van Big Brother?

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis, met in-app-aankopen

MX Player

Krijg jij ook wel eens de melding dat je videobestand niet ondersteund wordt en dat je je filmpje dus niet af kunt spelen? De makers van MX Player kennen je irritatie en hebben een app ontwikkeld waardoor je die vervelende melding nooit meer hoeft te krijgen.

MX Player ondersteunt bijna alle soorten bestanden en daarom speel je elke filmpje moeiteloos af. Naast het gewoon kunnen bekijken van je video’s heeft MX Player nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je filmpjes afspelen met ondertitels en zit er een kinderslot op. Als je een filmpje aan je kinderen of vrienden laat zien, hoef je dus niet bang te zijn dat ze ondertussen andere apps op je telefoon openen.

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis

WiFi Overview 360

De WiFi Overview 360-app helpt het bij het analyseren en optimaliseren van je WiFi-netwerk. Door de vele mogelijkheden wordt de app ook wel gekscherend ‘het Zwitsers zakmes voor WiFi’ genoemd. Met de Channel Checker en de Channel Radar optimaliseer je je eigen netwerk. De app geeft verschillende kanalen weer. Het kanaal dat knippert heeft de minste storing van alle kanalen en daar kun je dus het beste je WiFi-netwerk op afstellen.

Er is een gratis versie van de app beschikbaar die advertenties toont. Met de versie van €2,99 heb je een paar toegevoegde functies en geen advertenties.

Beschikbaar op: Android

Prijs: Gratis of een Pro-versie voor €2,99

Smash Hit

In deze app heb je controle over een aantal metalen balletjes die door een futuristische wereld bewegen. Tijdens de reis verschijnen er glazen objecten op de weg. Deze moet je breken om door te kunnen blijven gaan.

Door gefocust en geconcentreerd te spelen zorg je dat je verder komt in het spel. Het is de bedoeling dat je alle glazen wanden en andere objecten vernietigt, zodat er geen enkel metalen balletje achter blijft. In totaal zijn er meer dan vijftig ruimtes, met elf verschillende sferen.

Dit spel vereist, zoals gezegd, uiterste concentratie en focus. Het geluid en de achtergrondmuziek sluiten perfect aan bij de wereld waar je je op dat moment in bevindt. Zo zorg je dat je gefocust bent tijdens het spel en het uit kan spelen. Als je het spel eenmaal hebt uitgespeeld is het mogelijk om, tegen betaling, nieuwe werelden te betreden.

Beschikbaar op: Android, iOS

Prijs: Gratis, in-app-aankopen

Screener

Met Screener til je je screenshots tot een hoger niveau. De app zorgt dat screenshots precies in het frame van je Android-smartphone passen. Ook is een aantal frames van smartwatches aan de app toegevoegd. Je kunt afbeeldingen dus ook aanpassen zodat ze precies op het scherm van je horloge passen!

De app zorgt er niet alleen voor dat je foto of screenshot perfect in je scherm past, maar heeft ook een aantal andere functies. Zo kun je bijvoorbeeld de helderheid van je foto aanpassen. Screener heeft een paar standaardachtergronden, die je zelf kunt aanpassen.

Beschikbaar op: Android

Prijs: Gratis