‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 9 2017

Het telecomoverzicht van week 9 2017

Deze week in het telecomoverzicht: herbeleef je jeugd met Nokia’s Snake, muziekstreamingdienst Spotify voegt misschien hifi-versie toe en Samsung is gestart met de productie van nieuwe toestellen. 

Nostalgie: speel Snake via Facebook


Afgelopen week op het MWC werd bekend dat Nokia een nieuwe versie van zijn immens populaire Nokia 3310 uitbrengt. Dit toestel werd in 2001 vooral bekend door zijn stevige behuizing, de batterij die eindeloos meegaat én de mogelijkheid om het spelletje Snake te spelen.

Maar wist je dat het ook mogelijk is om Snake te spelen via Facebook Messenger ? Als je in een chat met iemand zit klik je op de drie puntjes onderin je scherm en dan op ‘games’. Selecteer ‘Nokia Snake’ en voilà! Facebook houdt je score voor je bij en er is een ranglijst beschikbaar met punten van Facebookvrienden die het spel al eerder gespeeld hebben. Veel speelplezier!
 
Bron: Android Authority, DroidApp

Spotify: 50 miljoen gebruikers én Hi-Fi-versie in ontwikkeling

Gisteren maakte streamingdienst Spotify via Twitter bekend dat het bedrijf nu vijftig miljoen betalende abonnees heeft. In augustus 2016 onthulde het bedrijf nog dat het toen 39 miljoen betalende abonnees had: in iets meer dan een half jaar zijn er dus zo’n elf miljoen abonnees bij gekomen. Ter vergelijking: Apple Music heeft ‘slechts’ twintig miljoen gebruikers, maar ook deze dienst blifjt groeien.

Ondertussen is de muziekstreamingdienst ook bezig om het nieuwe Spotify Hi-Fi te testen. Met dit nieuwe abonnement is het mogelijk om muziek te luisteren in zeer hoge kwaliteit, te vergelijken met cd’s. Een kleine groep gebruikers heeft de nieuwe dienst al mogen testen. Het lijkt er momenteel op dat Spotify bezig is een prijs te bepalen voor dit nieuwe abonnement, voordat de dienst verder wordt uitgerold. We houden je natuurlijk op de hoogte via onze nieuwspagina!

Bron: AndroidWorld, Nu.nl

Samsung gestart met productie Galaxy S8 en S8+

De nieuwe Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ moeten dan nog wel gepresenteerd worden, meerdere bronnen melden al dat de productie van de nieuwe toestellen zou zijn gestart. Eén van die bronnen is een leverancier uit Vietnam van Samsung. Een grote hoeveelheid Zuid-Koreaanse Samsung-medewerkers zou daar al aanwezig zijn om de productie van de flagship-toestellen te begeleiden.

Op het MWC heeft Samsung toegezegd de nieuwe toestellen uit de Galaxy-lijn 29 maart te presenteren. Wanneer de toestellen in Nederland te verkrijgen zullen zijn is nog niet duidelijk. We houden je uiteraard op de hoogte van het laatste nieuws en verzorgen op 29 maart weer een liveblog. Houd onze website en Twitter dus goed in de gaten!

Bron: GSMhelpdesk, Naver, The Verge

 

Meer nieuws over: