‹ Alle nieuwsberichten

Google Assistant komt nu ook naar meerdere Android-toestellen

Google Assistant komt nu ook naar meerdere Android-toestellen

Afgelopen zondag maakte Google op zijn blog bekend dat diens stemassistent nu naar meerdere Android-telefoons komt die op Android 6.0 of Android 7.0 draaien. 

Niet meer exclusief voor Pixel

Google maakte bekend dat de Assistant, die tot nu toe alleen maar beschikbaar was voor Pixel-toestellen, nu op meerdere toestellen verwacht kan worden. Onder andere de net aangekondigde LG G6 zal uitgerust zijn met Googles stemassistent, en dit breidt snel uit naar meer Android-toestellen.

Voorwaarden

Google Assistant wordt niet beschikbaar voor álle Android-telefoons met Android 6.0 of 7.0: Google heeft hier een aantal voorwaarden aan verbonden. Telefoons moeten namelijk minstens 1,5GB aan werkgeheugen hebben. Daar komt bij dat telefoons met een schermresolutie van 1280x720 of lager ook geen Google Assistant krijgen.

Engels

De komende weken kunnen Android-gebruikers vanuit de Google Play Services een update verwachten die de Assistant installeert. Tot nu toe is de Assistant alleen nog maar in het Engels en Duits beschikbaar, als je de assistent dus graag al wilt gebruiken, zul je deze in het Engels aan moeten spreken. Google laat wel weten dat bezig te zijn om het komende jaar meer talen toe te voegen, misschien wordt Nederlands daar nog aan toegevoegd.

Wat kan je met Google Assistant?

De mogelijkheden zijn eigenlijk haast eindeloos: door ‘OK Google’ in te spreken kun je de assistent vragen om een bepaald album uit Google Photos te tonen, iets voor je vertalen, muziek af te spelen of het weer te tonen. Daarnaast kan de stemassistent je Google Home-apparaten voor je besturen. Vind je het ongemakkelijk vinden om tegen je smartphone te praten? Het is ook mogelijk om de Google Assistant op te roepen door de home-knop een tijdje in te drukken.

Wanneer de Google Assistant precies beschikbaar verschilt per toestel. Ook is het voorlopig nog gissen naar de releasedatum van de stemassistent in het Nederlands. Helemaal op de hoogte blijven? Volg dan Belsimpel.nl voor meer nieuwtjes over de Google Assistant, apps en telefoons.

Bron: blog.google.com

Meer nieuws over: