‹ Alle nieuwsberichten

Hands-ons met toestellen van Chinese fabrikant ZTE: Axons 7 en Blade 8-serie

Hands-ons met toestellen van Chinese fabrikant ZTE: Axons 7 en Blade 8-serie

Het MWC is één van de grootste jaarlijkse evenementen op het gebied van alles wat te maken heeft met mobile. Naast de voor ons bekende merken zien we op evenementen zoals deze ook steeds vaker Chinese fabrikanten staan. Voor ons een uitgelezen kans om langs de immense ZTE-stand te gaan.

ZTE Axon 7 en Axon 7 Mini: toestellen die bijzonder interessant blijven

We beginnen met twee toestellen die we inmiddels al een tijdje kennen, maar ons nog steeds bijzonder plezieren. Ik heb het dan over de ZTE Axon 7 en de Axon 7 Mini. Deze toestellen heb ik voor het eerst gezien op de IFA 2016 in september en spraken me beide toen al aan. Het gaat om smartphones met een metalen behuizing en stereospeakers met de Dolby Atmos-stempel. Ook deze ronde heb ik weer een geluidsdemo gehad van deze Axon-modellen, en het geluid uit deze toestellen blijft uitstekend.

De toestellen hebben een hoog bang-for-buckgehalte, wat betekent dat je veel hardware en features krijgt voor scherpe prijzen. Het Axon 7-model heeft een AMOLED-paneel met een schermresolutie van 2560x1440 pixels. Ook op de beursvloer was de grote klasse hiervan weer duidelijk. Een hoge resolutie, goed contrast en kleuren die van het beeld afspatten. Door de afwerking van de toestellen en het materiaalgebruik, liggen beide toestellen goed in de hand. Als potentiële klant heb je dus de keuze uit een echte high-ender, of zijn iets kleinere broertje die veel dezelfde features bevat.

ZTE kiest voor 3D-scherm met de Axon 7 Max

Wel viel de ZTE Axon 7 Max me direct op, en niet alleen door het enorme display, dat een grootte heeft van 6.0 inch. Het betreft namelijk een smartphone met 3D-scherm, dat zonder extra benodigdheden te gebruiken is. Soortgelijke toepassingen ken ik nog van onder andere LG en HTC met toestellen van jaren geleden en de techniek heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad.

Op de stand kon ik verschillende content bekijken, waaronder foto’s met een 3D-effect. Zo lijkt het bijvoorbeeld alsof personen uit het beeldscherm stapten of dat vliegende objecten op je af komen. Wat mij betreft een gimmick, dat wel, maar wel een bruikbare en iets wat ik zelf graag zie. De interface en dergelijke worden niet in 3D weergegeven, dus het toestel is gewoon ‘normaal’ te gebruiken. Jammer is dat het volgens medewerkers op de stand een China-only-toestel is en dus niet naar Europa komt, fingers crossed.

ZTE Blade V8: nieuwe serie biedt voor elk wat wils

Op het Mobile World Congress kon ik ook kennismaken met twee nieuwe toestellen uit de Blade V8-serie. Toestellen die volgens verschillende medewerkers ook naar Europa komen. De goedkoopste van het nieuwe duo is de V8 Lite, een 5.0-inchtoestel met een metalen body en vingerafdrukscanner op de achterkant. Net als bij de andere toestellen in de Blade V8-serie is de camera op de achterkant bovenaan geplaatst.

Het toestel heeft instapspecificaties zoals 2GB RAM en 16GB opslag, genoeg voor de dagelijkse taken. Plaatjes schiet je in 5 of 8 megapixels en het toestel draait op Android Nougat, erg fijn voor een nieuw toestel in deze prijsklasse.

Wil je een redelijk klein toestel, maar heb je wat meer budget en wil je wat meer kunnen spelen met de camera? Dan is de ZTE Blade V8 Mini misschien wel de juiste keuze. Die smartphone is namelijk uitgerust met een dubbele camera. Hierdoor is het kun je foto’s te schieten met 3D-effecten, wat bij de V8 Lite ontbreekt.

Ook een metalen behuizing in verschillende kleurstellingen is aanwezig, met daarbij een Snapdragon-processor en een vingerafdrukscanner op de achterkant. Qua design lijkt het toestel op de Lite-variant, maar hét verschil is natuurlijk de aanwezigheid van de twee camera’s.

Ook kon ik de ZTE Blade V8 eindelijk vasthouden, een toestel dat al in begin van het jaar werd gepresenteerd en ook de dubbele camera op de achterkant heeft. Het toestel heeft een 5.2-inchscherm met een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. Daarnaast krijg je meer werkgeheugen en meer opslag.

De fingerprintscanner zit op de voorkant en het gebruik van 2.5D-glas (een kleine afronding langs de randen) voelt het toestel goed aan. De snelheid van alle drie de V8’ers was in het korte tijdsbestek dat ik ze heb kunnen gebruiken zeker voldoende, onder andere door de keuze voor Android Nougat. De camera-setup met 3D-effecten van de Blade V8 en V8 Mini is uiteraard ook aan de tand gevoeld en gaf zeker leuke effecten. Het is niet voor iedereen even bruikbaar, maar zeker leuk om mee te spelen.

Beschikbaarheid

Over beschikbaarheid van de verschillende Blade V8-modellen is vooralsnog niks te zeggen, maar houd Belsimpel daarvoor uiteraard in de gaten!

Meer nieuws over: