‹ Alle nieuwsberichten

Hands-on Wiko WIM: fabrikant gaat vol voor de dubbele camera

Hands-on Wiko WIM: fabrikant gaat vol voor de dubbele camera

We zijn op het WMC 2017 uiteraard ook even langsgehobbeld bij Wiko. De Franse fabrikant koos er deze beurs voor om meerdere smartphones te presenteren. Wij waren vooral benieuwd naar de Wiko WIM, een toestel met dubbele camera. Hier onze bevindingen!

Ontvangen werden we door Ab Seghrouchni, Country Manager van het merk voor Nederland. Er werd een korte impressie gegeven van het nieuwe portfolio van Wiko, maar al snel word ik naar de demoruimte geleid om de nieuwe WIM met dubbele camera set-up te ervaren. De opzet hiervan kennen we onder andere van Huawei, waarbij er één sensor plaatjes in kleur schiet en de ander in zwart-wit om deze vervolgens te combineren tot één mooi kiekje. Na een korte presentatie van de gebruikte techniek, is het dan daadwerkelijk tijd voor de experience.

In een kleine studio, inclusief podium om te poseren, bosrijke setting, bloemen en kabouters, werden twee lichtsituaties gecreëerd. Je kan de camera van de Wiko WIM uitproberen bij daglicht en in een veel donkerdere setting. De resultaten worden uiteraard getoond en zien er in eerste instantie goed uit. Wel zal er nog veel worden getweakt, voordat de toestellen daadwerkelijk op de markt komen, zo liet Wiko ons weten.

Uiteraard gaat het om meer dan de camera en we hebben de WIM en de WIM Lite-variant dan ook even verder bekeken. Er is voor gekozen om de WIM-smartphones uit te brengen in verschillende kleurstellingen, waardoor er al snel een mooie combinatie voor een ieder te vinden is. De afwerking van de backcovers verschilt tussen glossy of juist mat, waarbij die laatste mijn voorkeur geniet, alhoewel dat natuurlijk erg persoonlijk is.

De hands-on-ervaring was te kort om een uitgebreid oordeel te vellen, maar met de prestaties op het eerste gezicht zijn in orde. De WIM heeft 4GB RAM aan boord en dat is veel in deze prijsklasse, zijn Lite-broertje bevat 3GB werkgeheugen. De WIM heeft een full HD-scherm en een chipset die de dagelijkse taken goed aan kan. Ook veel opslag, Android Nougat en NFC zijn pluspunten van dit toestel.

De goedkopere WIM Lite komt met zijn 32GB opslag, 13 megapixel-camera en 16 megapixel-frontcam op papier ook zeker goed mee. Beide toestellen bevatten plaats voor twee simkaarten en daarnaast nog een geheugenkaartje, een fijn gegeven. Ook bevatten beide smartphones een vingerafdrukscanner en accu’s met een prima capaciteit.

Beschikbaarheid

Het is nog onduidelijk wanneer de twee WIM-toestellen beschikbaar zijn. Houd hiervoor onze website in de gaten.

Meer nieuws over: