‹ Alle nieuwsberichten

Hands-on Moto G5 en Moto G5 Plus, eerste indruk: positief!

Hands-on Moto G5 en Moto G5 Plus, eerste indruk: positief!

Lenovo is uiteraard ook aanwezig op het MWC 2017 in Barcelona, en hoe! Ruben Weenink van Lenovo had nog een gaatje over, en liet ons de nieuwe Moto G5 en G5 Plus zien. In dit artikel lees je onze eerste ervaringen met het nieuwe duo.

De kleurrijke stand op de beurs nodigt uit om er even langs te gaan, samen met het enthousiasme van de vele medewerkers en publieke sprekers op de stand. Waar het Moto G4-duo vorig jaar hetzelfde was qua schermformaat, heeft Lenovo er deze ronde voor gekozen om dat niet te doen, maar er is meer.

Wat opvalt als je de twee toestellen voor je hebt, is dat je in eerste instantie niet doorhebt dat het twee verschillende smartphones zijn. Het schermformaat verschilt iets, maar je ziet het pas echt aan de achterkant. De cameramodules verschillen van elkaar en de plaatsing van de microfoon ook.

De Moto G5 is voorzien van een 5.0-inchscherm, een enkele flitser en een cameramodule die niet uit de behuizing steekt. De Moto G5 Plus is een 5.2-inchmodel met een dubbele flitser en de cameramodule steekt enkele millimeters uit. De toestellen voelen beiden premium aan en dat heeft uiteraard te maken met de keuze voor metaal. Anders dan vorig jaar is dat de twee toestellen beide zijn voorzien van een vingerafdrukscanner en dat is in dit prijssegment een fijne bijkomstigheid.

De resolutie van beide beeldschermen is 1920x1080 pixels en de displays zien er kleurrijk en contrastrijk uit, zelfs in de slechte lichtomstandigheden van de beursvloer van het MWC. Weenink toonde onder andere ook de verschillende Moto Actions. Hiermee kun je met een schudgebaar de cameraflitser aanzetten, of om met een ander gebaar de camera te starten. Ook toonde hij Google Assistant, de digitale assistent van Google, die te vinden is op de Moto-toestellen. Ook Moto Display is weer aanwezig: handige software waarmee je notificaties ziet wanneer jij het wilt.

We hebben beide toestellen uitgebreid bekeken en op er lijkt niets aan te merken op de snelheid, feel of cameramogelijkheden en –resultaten. De camera op de achterkant van het G5-model is een 13-megapixelvariant, terwijl die in de G5 Plus plaatjes schiet van 12 megapixels. De resolutie is dan misschien iets lager, maar de autofocusmogelijkheden zijn weer beter. Ook het schieten van kiekjes in mindere lichtomstandigheden gaat iets beter met de Plus.

Een verrassing van de Moto G5 is dat de accu te verwijderen is, dat had ik in eerste instantie helemaal niet door. De Plus biedt deze mogelijkheid niet. De behuizing voelt goed aan, net als die van de Moto G5 Plus. Beide devices ondersteunen de mogelijkheid om twee simkaarten te plaatsen, én een geheugenkaart: een mooie feature die we eerder ook al zagen in Motorola-smartphones.

Zowel de Moto G5 als de Moto G5 Plus bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn voorzien van een vingerafdrukscanner en andere interessante features. De schermen zien er goed uit en ook de prestaties zijn goed.

De behuizingen van beide smartphones voelen fijn aan. In vergelijking tot de Moto G4-generatie zien we vooralsnog alleen maar fijne aanpassingen en met de adviesprijzen van beide toestellen lijkt de fabrikant weer twee interessante toestellen in handen te hebben.

Videoreview

Op de drukke beursvloer van het MWC maakten we ook meteen een videoreview voor je:

Beschikbaarheid

De Motorola Moto G5 en Motorola G5 Plus komen op de markt in verschillende kleuren. Heb jij ook interesse in deze krachtige, metalen midrangers? Vanaf nu zijn deze toestellen uiteraard te pre-orderen op Belsimpel.nl.