‹ Alle nieuwsberichten

Hands-on Nokia: drie premium toestellen en een hele leuke voor erbij

Hands-on Nokia: drie premium toestellen en een hele leuke voor erbij

Je kunt het niet gemist hebben: Nokia is terug! Volgens Edwin Beeker, Business Manager HMD Global Nederland is “dit nog maar het begin”. Wij hebben alvast mogen spelen met alle nieuwe toestellen van het bedrijf. In dit artikel lees je onze eerste indrukken.

Dat er veel interesse is in de wederkeer van Nokia, is duidelijk. Er is veel media-aandacht en de stand op de beurs, waar de toestellen gepresenteerd worden, is elke keer dat ik voorbij loop vol enthousiaste mensen die weleens willen zien wat Nokia nu op de markt brengt.

Nokia 3310, terug van weggeweest!

Laten we beginnen met de nieuwe Nokia 3310, een toestel dat voor velen van ons alleen nog een mooie herinnering was. Het originele toestel werd in 2000 op de markt gebracht, maar is dus door Nokia nieuw leven ingeblazen. De vernieuwde 3310 komt in maar liefst vier kleuren, waarbij de rode en gele met een glossy finish zijn afgewerkt, terwijl de andere twee varianten een matte look hebben.

De fysieke toetsen voelen goed aan en het toestel heeft een camera voor simpele shots. Ook is er een kleurenschermpje aanwezig, waardoor het menu er heel duidelijk uitziet. Het menu werkt met icoontjes. Het toestel is erg licht en ligt dankzij de vorm goed in de hand. Tel daarbij op dat het toestel slechts enkele tientjes gaat kosten, voorziet in de basisbehoeften en een hele lange accuduur heeft, en dit toestel kan nog wel eens een grote hit worden!

Nokia 3 en Nokia 5

Nokia heeft daarnaast nog drie toestellen uitgebracht met een metalen frame, stock Android en interessante specs en features. De meest betaalbare van dat trio is de Nokia 3, een toestel met 5.0-inchscherm en een HD-resolutie van 1280x720 pixels. De processor kan dagelijkse applicaties, zoals WhatsApp en Facebook, makkelijk aan. De Nokia 3 heeft een camera aan boord voor het maken van foto’s bij allerlei gelegenheden.

Iets prijziger is de 5.2 inch Nokia 5, een toestel dat is uitgevoerd met een vingerafdrukscanner op de voorkant van het toestel en net als de andere devices in meerdere kleuren op de markt komt. Wat opviel tijdens onze testperiode is dat de toestellen goed in de hand liggen en een nette afwerking hebben.

Nokia 6

De smartphone met de meest hoogstaande specificaties is de Nokia 6. Dat toestel bevat een 5.5-inchscherm met een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels, een Snapdragon 430-processor en 3GB werkgeheugen. Met dit toestel zet Nokia hoog in op de ‘terugkeer’ van het merk en deze toestellen lijken daarvoor best een mooie voorzet te zijn.

De software op de toestellen is Android Nougat, de nieuwste variant van het besturingssysteem van Google. Wat ook erg fijn is, is dat Nokia gewoon stock Android gebruikt, dus zonder aanpassingen. Een deal met Google zorgt ervoor dat we zelfs maandelijkse updates kunnen verwachten op de toestellen, zo liet Beeker weten.

Interessante toestellen dus, met naar het lijkt het goede prijs-hardwareverhouding. Stock Android is ook een groot pluspunt, net als de premium materialen. Met de goedkope Nokia 3310, maakt Nokia veel liefhebbers blij. Het lijkt er dus op dat Nokia met deze toestellen goud in handen heeft!

Videoreview

Op de drukke beursvloer van het MWC maakten we ook meteen een videoreview voor je:

Beschikbaarheid

De Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 3310 zijn binnenkort verkrijgbaar bij Belsimpel.nl. Houd hiervoor onze website in de gaten!

Meer nieuws over: