‹ Alle nieuwsberichten

Hands-on, de Alcatel A3 en A5 LED: flashy en handig

Hands-on, de Alcatel A3 en A5 LED: flashy en handig

Alcatel is ook aanwezig op het Mobile World Congress 2017 en heeft gister twee nieuwe toestellen gepresenteerd. Op de beursvloer testten we de twee nieuwe Alcatel-toestellen meteen voor je uit en spraken we ook met Sven van Lieshout, Country Manager Alcatel Netherlands.

De Alcatel A5 LED

De Alcatel A5 LED is het middelpunt van de stand van Alcatel, hier op het MWC in Barcelona. De Alcatel-stand hangt vol met kleurrijke visuals, grote schermen en een paal vol met LED-lampjes. Rondom dit stralende middelpunt zijn de A5 LED-smartphones gepositioneerd, klaar om te gebruiken en om de LED-lichtshows te bewonderen.

Het toestel komt op de markt voor zo’n €200 en daarvoor krijg je een 5.2-inchscherm met een HD-resolutie, 2GB werkgeheugen en een processor die past bij deze prijsklasse. Er is 16GB intern geheugen aanwezig, uit te breiden door middel van een geheugenkaartje. Een leuk plaatje als je op zoekt bent naar niet zo’n dure smartphone natuurlijk, maar volgens van Lieshout “gaat het ook om de ervaring”.

Daarom is de interactieve cover met ledjes toegevoegd, waardoor de achterkant van het toestel een eigen lichtshow kan geven. Van Lieshout liet weten dat je onder andere in kunt stellen dat de achterkant een bepaalde kleur licht geeft bij verschillende soorten binnenkomende notificaties.

Ook kun je op de beats van de muziek een eigen show laten zien of kun je een vooraf ingesteld patroon laten zien, bijvoorbeeld een kampvuur of een hemel met vallende sterren. Met de Color Catcher-app kun je je toestel binnen een korte periode volledig voorzien van een nieuw thema, inclusief de achterkant dus. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon ook afstemmen op je kleding.

Het toestel is in de praktijk redelijk rap, maar draait nog op Android 6.0 en niet op het nieuwe Android 7.0. Deze keuze hangt samen met het uitbrengen van de ledcover, die nog niet werkt met de nieuwe software. Naast de Color Catcher-app levert Alcatel ook enkele andere apps standaard mee.

De ledjes zien er prima uit, kunnen tientallen kleuren tonen en werken goed. Of je het in dagelijks gebruik nodig hebt, is natuurlijk de vraag, maar ook daar heeft Alcatel aan gedacht. Bij de A5 LED worden namelijk ook twee normale achterkantjes geleverd, voor als je even geen zin hebt in de led-variant.

 

De behuizing is gemaakt van polycarbonaat en de led-cover heeft een wat stroeve, matte afwerking, wat fijn in de hand ligt. Op de achterkant is ook een vingerafdrukscanner te vinden. De capacitieve knoppen zitten onder het display, zodat je het hele scherm kunt gebruiken voor content.

De Alcatel A3

De eveneens gepresenteerde Alcatel A3 bevat geen speciale cover, maar is wel zeer vriendelijk voor de portemonnee. Het toestel heeft een 5.0-inchscherm en een plastic behuizing, maar dan met een glossy afwerking. Een fingerprintscanner is ook op de achterkant te vinden, net als bij de A5 LED, en deze biedt naast het vrijgeven van het toestel nog meer mogelijkheden. Zo is het kun je specifieke apps aan een bepaalde vinger koppelen en gebruikmaken van een map waarin je je documenten veilig kunt opslaan.

Alcatel biedt met de A5 LED iets wat de markt nog niet kent, en dat is gedurfd. Als je geen gebruik wilt maken van de speciale cover kun je deze omwisselen. Alcatel heeft volgens van Lieshout later dit jaar nog meer te bieden in een hoger prijssegment en ook daar zijn we benieuwd naar!

Videoreview

Op de beursvloer van het MWC maakten we meteen een videoreview:

Beschikbaarheid

Binnenkort zijn deze toestellen bij ons te bestellen. Verwacht wordt dat de Alcatel A3 te verkrijgen is vanaf mei en de A5 LED is naar verwachting leverbaar vanaf juni. Houd voor meer informatie onze website in de gaten!

 

Meer nieuws over: