‹ Alle nieuwsberichten

BlackBerry kondigt nieuwe smartphone aan tijdens MWC 2017

BlackBerry kondigt nieuwe smartphone aan tijdens MWC 2017

Tijdens hun persconferentie op het Mobile World Congress heeft BlackBerry na lang wachten de BlackBerry KEYone aangekondigd. Al een tijd gingen er geruchten over dit toestel, dat nog lang de codenaam ‘Mercury’ droeg. Nu is het eindelijk zo ver: we hebben alle details over het toestel!

Tijdens CES vorig jaar zagen we al een prototype van de BlackBerry Mercury, zo hadden we meteen al een goede indruk van het toestel. Nu draagt de Mercury de officiële naam BlackBerry KEYone en het is precies de smartphone die we van BlackBerry verwachten.

Echt BlackBerry: een fysiek toetsenbord

Al eerder wisten we dat de KEYone een fysiek toetsenbord zou krijgen, iets wat erg zeldzaam is in de smartphonewereld. De in 2015 verschenen BlackBerry Priv had achter het uitschuifbare scherm een fysiek toetsenbord, maar het was niet nodig om deze te gebruiken. Bij de BlackBerry KEYone zit dat anders: het toetsenbord zit direct onder het 4.5-inchbeeldscherm. Daardoor nodigt het veel meer uit om deze ook daadwerkelijk te gebruiken. Het beeldscherm heeft een resolutie van 1620x1080 pixels.

Het toetsenbord is uiteraard erg geschikt voor tekstinvoer, maar door over het toetsenbord te vegen kun je ook door bijvoorbeeld webpagina’s scrollen. Ook is er in de spatiebalk een vingerafdrukscanner verwerkt, erg handig!

Krachtig en veilig

Qua specificaties is de BlackBerry KEYone ook erg interessant. De krachtige processor zorgt voor genoeg power zodat al je apps vloeiend blijven werken. Als je bijvoorbeeld met wat zwaardere tekstverwerkers zoals Office en Google Docs werkt, veel uitgebreide e-mails verstuurt of zelfs een leuke game speelt, zal je geen haperingen tegenkomen. Daarnaast is er ook genoeg werkgeheugen aanwezig om snel te kunnen wisselen tussen verschillende apps.

Net als bij de eerdere BlackBerry-toestellen vind je standaard een aantal BlackBerry-apps op dit toestel. De BlackBerry Hub is de perfecte app om al je inkomende berichten en e-mails te bekijken. Daarnaast is je smartphone altijd veilig dankzij de DTEK-app: deze app kijkt naar het veiligheidsniveau van je telefoon en laat je ook bepaalde beveiligingsfuncties aanpassen.

Goede camera’s

Dit bijzondere toestel is uitgerust met goede camera’s. Aan de achterkant is een 12-megapixelcamera met dubbele flitser aanwezig en aan de voorkant een goede camera om selfies mee te maken. Met de ruime hoeveelheid opslag kan je genoeg foto’s en video’s schieten en deze altijd met je meebrengen.

De hele dag bereikbaar

Dankzij de grote accu in de BlackBerry KEYone ben je echt de hele dag bereikbaar! Het is met dit toestel geen enkel probleem om een drukke dag te hebben waarop je je smartphone veel gebruikt. Dankzij de USB-C-poort met Quickcharge 3.0 laadt je de accu tot 50% vol in ongeveer 36 minuten!

Beschikbaarheid

De BlackBerry KEYone is vanaf vandaag te pre-orderen, houd onze website in de gaten voor meer informatie!

Meer nieuws over: