‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 8 2017

Het telecomoverzicht van week 8 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Snapchat lanceert een bril met ingebouwde camera, Apple laat misschien de home-button gaan en Motorola lanceert nieuwe Moto-Mods. 

Snapchat: filmen met de Spectacles bril

Onlangs is Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat, begonnen met de verkoop van Spectacles. Dit is een bril met een ingebouwde camera: hiermee laat je dus letterlijk de wereld zien vanuit jouw oogpunt! Via wifi of Bluetooth kan je de filmpjes, die tien seconden lang zijn, naar je telefo

on sturen en met de wereld delen. De brillen zijn inmiddels zo populair dat de levertijd in de VS tussen de twee en vier weken ligt. De bril is tot nu toe helaas alleen nog maar binnen de VS te verkrijgen. Of je de Spectacles binnenkort ook in Nederland kan verwachten is nog niet bekend, maar we houden je natuurlijk op de hoogte!

Bron: androidics.nl, bright.nl

Apple werkt aan een nieuwe vingerafdrukscanner

Gisteren werd bekend dat Apple een patentaanvraag heeft ingediend voor een nieuwe vingerafdrukscanner. Deze vingerafdrukscanner werkt door ultrasone pulsen tegen de vinger aan te laten komen, waardoor het apparaat de ontvangen reflecties om kan zetten in een vingerafdruk. Als deze techniek werkt, betekent dat dat de scanner achter elk materiaal geplaatst kan worden: ook glas dus. Indien de scanner achter het scherm wordt geplaatst, in plaats van er onder, betekent dit dat de home-button in de toekomst misschien wel helemaal verdwijnt.

Bron: Tweakers, Apple Insider

Motorola lanceert dit jaar twaalf nieuwe Mods

Moto Mods zijn een soort telefoonhoesjes met extra functies die je aan je Motorola Moto Z vast kunt klikken. Tot nu toe zijn er nog maar een paar Mods verschenen, waaronder een Hasselblad-camera die je aan je telefoon vast kunt maken. In november 2016 lanceerde Motorola de ‘Transform the Smartphone Challenge’, waarin ontwikkelaars werden uitgedaagd nieuwe Mods te ontwerpen. Motorola heeft begin februari twaalf finalisten uitgekozen die de kans krijgen hun ontwerp verder uit te werken. Sharay Adams, manager bij Lenovo, onthulde in een interview dat er plannen zijn om dit jaar precies twaalf nieuwe Mods uit te brengen. Het lijkt er dus op dat deze wedstrijd veel heeft opgeleverd! Houd onze website in de gaten voor de laatste updates hierover.

Bron: Tweakers, Android Community, Motorola Blog

Meer nieuws over: