‹ Alle nieuwsberichten

Nokia is terug op de smartphonemarkt. En hoe!

Nokia is terug op de smartphonemarkt. En hoe!

HMD Global heeft zojuist op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona drie smartphones en een klassieke mobiele telefoon gepresenteerd. De Finse smartphonefabrikant HMD Global heeft de merknaam Nokia in 2016 overgenomen. Nokia is dus officieel terug op de mobiele markt. En hoe!

Het meest opvallende toestel dat terugkeert is de Nokia 3310: deze telefoon verscheen voor het eerst in 2000 en staat bekend om zijn stevige behuizing. De onverwoestbare mobiele telefoon met superlange batterijduur was voor het smartphonetijdperk misschien wel de populairste telefoon ter wereld. Daarnaast heeft Nokia nog drie Android-smartphones geïntroduceerd. Bovendien zijn al deze nieuwe Nokia-smartphones voorzien van het spel Snake!

Nokia's eerste Android-toestellen

Opvallend is dat de nieuwe Nokia-telefoons draaien op Stock Android 7.0 Nougat, een uitgeklede versie van het besturingssysteem, waarmee je alle updates direct ontvangt. De eigenschappen van twee grootheden komen dus samen in één telefoon: namelijk Google-diensten zoals Maps en Chrome, en duurzame, degelijke materialen van Nokia. Ook zijn de toestellen voorzien van Google Assistant. Daarmee loopt Nokia voorop in de ontwikkelingen.

De Nokia 6

De eerste smartphone van het trio is de Nokia 6. Dit toestel is begin januari al in China gelanceerd, maar komt nu ook naar Europa. De telefoon heeft een scherm van 5.5 inch met full-HD-resolutie: beelden worden dus scherp en helder weergegeven. De Nokia-smartphone ziet er stijlvol uit dankzij een aluminium behuizing. Verder wordt het toestel aangestuurd door een Snapdragon 430-processor en 2GB werkgeheugen.

Voor het opslaan van bestanden en apps heb je 32GB opslaggeheugen tot je beschikking. Aan de achterkant zit een 16-megapixelcamera met autofocus en flitser, zodat je altijd scherpe foto's en video's maakt. Met de 8-megapixelfrontcamera maak je bovendien de mooiste selfies. De Nokia 6 ondersteunt razendsnel internet via 4G-netwerken.

Betaalbare Nokia-smartphones met Android

HMD Global komt met nog twee betaalbare Android-telefoons; de Nokia 5 en Nokia 3. De Nokia 5 heeft een 5.2-inchbeeldscherm met HD-resolutie en Gorilla Glass. Onder de motorkap vind je, net als bij de Nokia 6, een Snapdragon 430-processor. Het budgettoestel beschikt over 16GB opslaggeheugen en 2GB werkgeheugen. Foto's en filmpjes maak je met de 13-megapixelhoofdcamera en voor het maken van selfies gebruik je een 8-megapixelcamera aan de voorkant, met groothoeklens. De Nokia 5 heeft een grote batterij van 3000mAh.

De Nokia 3 is als instapmodel gelanceerd en is de meest betaalbare Nokia-smartphone. Het toestel heeft een 8-megapixelcamera aan zowel de voorkant als de achterkant van het toestel. Verder heeft de Nokia 3 heeft een 5-inchbeeldscherm met een resolutie van 1280x720 pixels. Dit beeldscherm is voorzien van een laagje Gorilla Glass.

Nokia 3310: oud maar goud!

Wie kent hem niet? De legendarische Nokia 3310 uit het jaar 2000! En nu, in 2017, is de telefoon in een nieuw jasje gestoken en opnieuw gelanceerd. Voordat het smartphonetijdperk begon, was de 3310 een van 's werelds meest gewilde mobiele telefoons. Dat begrijpen wij maar al te goed: het mobieltje had een superlange accuduur en was haast onverwoestbaar. Ook deze nieuwe versie heeft een extreem lange batterijduur met een standby-tijd van één maand! Opladen doe je met de microUSB-kabel. De Nokia 3310 was de eerste telefoon met het populaire spelletje Snake II, het spel dat nu dus ook een come-back maakt. De nieuwe 3310 heeft een 2-megapixelcamera met flitser. Genoeg redenen dus om hem aan te schaffen wanneer je alleen hoeft te bellen en sms'en.

Beschikbaarheid

De Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 3310 zijn binnenkort verkrijgbaar bij Belsimpel.nl. Houd hiervoor onze website in de gaten!