‹ Alle nieuwsberichten

Motorola toont nieuwe Moto G5-generatie op MWC 2017

Motorola toont nieuwe Moto G5-generatie op MWC 2017

Motorola is ook aanwezig op het Mobile World Congress dat ook dit jaar weer wordt gehouden in Barcelona. Het bedrijf heeft twee nieuwe smartphones in de Moto G5-serie gepresenteerd. De Moto G5 en G5 Plus zijn de opvolgers van de Moto G4-toestellen van vorig jaar en bieden weer betere hardware en nieuwe functies.

In het geruchtencircuit werd al ruim voor het MWC gesproken over de komst van twee nieuwe smartphones van Motorola en niks bleek minder waar. Zojuist zijn de twee toestellen daadwerkelijk gepresenteerd.

Motorola Moto G5 Plus: chique midranger met metalen behuizing

De G5 Plus valt direct op in vergelijking met de Moto G4 Plus om één specifieke reden. Er is namelijk voor gekozen om de schermdiagonaal iets te verkleinen, naar 5.2 inch. De G4 Plus was namelijk uitgerust met een 5.5-inchscherm. De resolutie van 1920x1080 pixels is wel hetzelfde gebleven, waardoor het beeld iets scherper is. Een laagje Gorilla Glass zorgt voor extra bescherming tegen krassen. Het toestel wordt aangedreven door een achtkernige processor van Qualcomm en er is 3GB werkgeheugen aanwezig. Met deze combinatie kun je makkelijk je dagelijkse apps naast elkaar gebruiken.

Camera met snelle autofocus

Camera’s worden steeds belangrijker in smartphones, want vaak is dat de enige camera die je bij je hebt. Motorola begrijpt dat ook en heeft de Moto G5 Plus uitgerust met een 12-megapixelcamera. Hiermee schiet je plaatjes in een hoge resolutie met veel details, maar er is meer. Er is namelijk gekozen voor een sensor die beschikt over techniek om snel te focussen op voorwerpen, zodat je deze altijd scherp kunt vastleggen. De frontcam is een 5-megapixelexemplaar, voorzien van een wijdhoeklens. De combinatie van deze camera’s maakt de G5 Plus tot een waardige fototoestel.

Vingerafdrukscanner en Android 7.0 Nougat

Een vingerafdrukscanner vinden we weer op de voorkant van het toestel, vlak onder het scherm. Hiermee geef je het toestel snel vrij en zorg je ervoor dat alleen jij deze kunt gebruiken. De behuizing is van metaal en er is standaard 32GB opslaggeheugen aanwezig. Dat is uit te breiden is door middel van een geheugenkaartje. NFC en een FM-radio zijn ook aanwezig en de accu is een 3000mAh-exemplaar met ondersteuning voor snelladen.

De Moto G5 Plus wordt geleverd met Android 7.0 Nougat en Motorola staat erom bekend een cleane versie van Android te gebruiken. Bij deze smartphone is dat ook het geval en kun je rekenen op aanpassingen zoals Moto Actions en Moto Display, handige functies die je meer gebruiksgemak bieden.

Motorola Moto G5: betaalbare instapper met interessante features

Op hetzelfde evenement is ook de Moto G5 gepresenteerd, die op het gebied van specs wat moet inleveren ten opzichte van zijn grotere broer. Het scherm heeft ook een resolutie van 1920x1080 pixels, maar is 5.0 inch groot. Er wordt gebruikgemaakt van een processor van Qualcomm en ook in dit toestel is er 3GB werkgeheugen aanwezig. Dagelijks meerdere applicaties naast elkaar gebruiken, zoals Snapchat, LinkedIn of de browser is dan ook geen enkel probleem. Er is 16GB intern geheugen aanwezig, uit te breiden door middel van een geheugenkaart. Op de voorkant van het metalen toestel zien we ook een fingerprintscanner. De accu is een 2800mAh-exemplaar en kan snel worden opgeladen.

Beschikbaarheid

De Motorola Moto G5 en Motorola G5 Plus komen op de markt in verschillende kleuren. Heb jij ook interesse in deze krachtige, metalen midrangers? Vanaf nu zijn deze toestellen uiteraard te pre-orderen op Belsimpel.nl.