‹ Alle nieuwsberichten

Sony presenteert viertal smartphones op MWC 2017

Sony presenteert viertal smartphones op MWC 2017

Sony heeft zojuist verschillende nieuwe smartphones aangekondigd in verschillende prijsklassen. De meest betaalbare is de Xperia XA1, een toestel met zeer minimale schermranden. Ook een grotere XA1 Ultra is gepresenteerd. De fabrikant presenteerde ook twee nieuwe vlaggenschepen, namelijk de Xperia XZs en de Xperia XZ Premium, het eerste toestel ter wereld met 4K HRD-display.

Het Mobile World Congress van 2017 is eerder al afgetrapt met aankondigingen van allerlei fabrikanten, maar zojuist was Sony aan de beurt. De fabrikant toverde weer verschillende toestellen uit de hoge hoed in verschillende prijsklassen.

Sony Xperia XZs: high-end met klasse

Eén van de nieuwe vlaggenschepen is de Sony Xperia XZs, de opvolger van de bekende Xperia XZ. Dit toestel is voorzien van high-end hardware en de nieuwste technologieën, onder andere op het gebied van de camera en audio. De processor is de Snapdragon 820, van fabrikant Qualcomm. Deze vierkernige processor staat bekend om het leveren van krachtige prestaties in elke situatie. De maximale kloksnelheid van de rekenkernen bedraagt 2.0GHz en ook op het gebied van grafische prestaties staat deze smartphone zijn mannetje!

Er is 4GB werkgeheugen aanwezig, waardoor je in combinatie met de processor meerdere apps moeiteloos naast elkaar kunt gebruiken. Het opslaggeheugen is met 32GB groot genoeg voor allerlei documenten, foto’s en documenten. Sony biedt ook de mogelijkheid om dit nog uit te breiden met een geheugenkaartje, voor als je dat nodig vindt.

Hieronder vind je onze review van dit toestel:

De XZs is vanaf 13 maart bij ons te pre-orderen. Als je het toestel tussen 13 maart en 2 april bestelt, krijg je de SRS-XB30-speaker cadeau! Dit is een stereospeaker met volledige bereik en een zeer krachtige bass. Bovendien heeft de boc een lange batterijduur en is waterbestendig! Dit wil je dus niet missen! Houd onze website in de gaten, tegen die tijd geven we meer informatie over deze actie.

Camera die kan filmen met 960 frames per seconde

De Sony Xperia XZs is voorzien van een camera die foto’s schiet van maximaal 19 megapixels. Filmen kan in een 4K-resolutie en met 60 frames per seconde. Zo leg je elk belangrijk moment in je leven haarscherp vast. Filmen kan ook in de Super Slow-motion-modus, waarbij je in een korte tijd maar liefst 960 frames per seconde kunt filmen. Zodoende kun je beelden heel langzaam afspelen om zo hét moment terug te kunnen kijken!

Daarnaast biedt het toestel nog veel meer mogelijkheden op het gebied van de camera. Zo is er Predictive Capture, aanwezig, waarmee je bewegende objecten kunt volgen en er scherpe foto’s van kunt maken. Ook wordt er gebruikgemaakt van de Steadyshot-technologie, waardoor beelden gestabiliseerd worden en er dus beter uitzien.

Vingerafdrukscanner en waterdichtheid

Het toestel bevat niet alleen high-endhardware en een sublieme camera, maar kent nog meer interessante features! Zo bevat het toestel een IP68-certificering, wat betekent dat het toestel een regenbui overleeft en een ongelukje met een glas water ook niet gelijk fataal hoeft te zijn. De vingerafdrukscanner is weer verwerkt in de powerbutton. Deze knop zit aan de rechterzijkant van de Xperia XZs en geeft het toestel binnen een fractie van een seconde vrij.

Games streamen van de Playstation 4 naar dit toestel behoort ook tot de mogelijkheden, waardoor je mobiel de vetste games kunt spelen. De accu heeft een capaciteit van 2900mAh en werkt met QuickCharge 3.0, waardoor deze snel op te laden is. Andere technieken zorgen er juist weer voor dat de accu nog langer meegaat, wat de levensduur van het toestel ten goede komt.

Sony Xperia XZ Premium: 4K-resolutie HDR-scherm

Het tweede vlaggenschip dat Sony liet zien op het Mobile World Congress is de 5.5 inch grote Sony Xperia XZ Premium. Bij dit toestel zet Sony flink in op het display, wat een 4K-resolutie heeft. Dit betekent dat het scherm 3840x2160 pixels heeft.

Dit is het eerste display met zo’n hoge resolutie dat ondersteuning heeft voor HDR, oftewel High Dynamic Range. Hierdoor worden lichte of juiste donkere vlakken in materiaal nog beter getoond, zoals bijvoorbeeld schaduwen. Andere bekende Sony-technieken zoals X-Reality en Dynamic Contrast Enhancement zijn ook in dit toestel aanwezig. De voorkant is voorzien van een laagje Gorilla Glass 5, dat zorgt voor extra bescherming.

Hieronder vind je onze review van dit toestel:

Design als een spiegel en geluid voor de audiofiel

De chromen afwerking van het toestel zorgt voor een chique en spiegelend effect. Ook op de achterkant is een laagje Gorilla Glass 5 aanwezig. Het frame is van metaal zoals te zien is aan de boven- en onderkant van het toestel. Een 3.5mm-poort en USB C-poort zijn ook in dit toestel aanwezig, net als stereospeakers. De Xperia XZ Premium biedt dezelfde eigenschappen op het gebied van de camera als de XZs, waaronder het filmen met 960 frames per seconde. Sony zet ook flink in op de audiomogelijkheden. Zo bevat het toestel ondersteuning voor high-res audio en Digital Noise Cancellation. Geluid kan worden opgenomen in stereo, oftewel twee kanalen en ten slotte is ook de S-Force Front Surround-technologie aanwezig.

Sony Xperia XA1 en XA1 Ultra met borderless design

De Xperia XA1 is de meest voordelige van het stel en is de opvolger van de Xperia XA. Dit toestel valt direct op door het borderless design. Hierbij loopt het scherm van zijkant naar zijkant. Daardoor is het toestel erg slank en ligt daardoor ook fijn in de hand. Het display heeft een diagonaal van 5.0 inch en een HD-resolutie van 1280x720 pixels. Er is een ruime hoeveelheid werkgeheugen aanwezig, om alle dagelijkse apps te gebruiken zoals Facebook, WhatsApp of Snapchat. Foto’s schiet je met de 23-megapixelcamera of met de 8-megapixelvariant die aan de voorkant is geplaatst.

Naast dit instapmodel is ook de XA1 Ultra gepresenteerd, de grotere broer van de XA1. Deze phablet is voorzien van een 6.0-inchscherm. Hierbij is de stap genomen om te kiezen voor een full HD-display met 1920x1080 pixels. Ook op het gebied van de camera zien we wat verschillen bij de frontcam. De selfiecamera van de XA1 Ultra heeft namelijk een resolutie van 16 megapixels! De accucapaciteit van de normale XA1 is 2300mAh, terwijl de XA1 Ultra is voorzien van een 2700mAh-exemplaar. Opladen kan daarbij snel via de Pump Express 2.0-techniek, die samen kan werken met de processoren van MediaTek in beide smartphones.

Beschikbaarheid

De Sony Xperia XZs, Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XA1 en Sony Xperia XA1 Ultra zijn binnenkort allemaal te verkrijgen bij Belsimpel.nl. Houd de levertijden in de gaten om te weten wanneer jij jouw Sony-toestel in huis kunt hebben!