‹ Alle nieuwsberichten

MWC geruchten: de nieuwe Huawei line-up?

MWC geruchten: de nieuwe Huawei line-up?

Zondag 26 februari geeft Huawei een persconferentie tijdens het Mobile World Congress. Zij presenteren naar verwachting drie nieuwe toestellen in de P-reeks: de P10, P10 Plus en P10 Lite. Hier lees je alle verwachtingen over deze toestellen!

In lijn van de Huawei P9-reeks worden er van de P10 een midrange, high-end en een groter toestel verwacht. De Huawei P10 wordt het middelste toestel van deze nieuwe line-up. Aan de hand van een teaser die op twitter verscheen lijkt het erop dat dit toestel in drie verschillende kleuren verschijnt, namelijk blauw, goud en groen.

Qua hardware is het nog een beetje gokken. Wel verwachten we opnieuw een samenwerking tussen Huawei en Leica voor een dual-camera. Mogelijk krijgt een van de twee camera’s aan de achterkant een upgrade naar 20 megapixels. Eerder gingen er geruchten dat de P10 een display van 5.5 inch zou krijgen, later verschenen er echter afbeeldingen waaruit blijkt dat het scherm waarschijnlijk 5.2 inch groot wordt. Dit zou een logisch formaat zijn, maar het is natuurlijk nog even afwachten.

De Huawei P10 Plus is het grootste model en hierbij wordt uiteraard een groot en indrukwekkend display verwacht. Volgens geruchten krijgt het Plus-model een 5.5-inchbeeldscherm, een stukje groter dan de P10 dus. Ook is het in dat geval logisch als dit grotere display een quad-HD-resolutie krijgt. Met name dit grote scherm is wat de P10 Plus onderscheidt. Waarschijnlijk krijgen de P10 en de P10 Plus dezelfde de camera’s en processor. Wel krijgt de P10 Plus een grotere accu.

Voor wie iets minder geld uit wil geven aan een nieuwe smartphone heeft Huawei ook altijd een goede optie. De Lite-modellen hebben altijd een gunstige prijs en presteren toch zeer goed. Bij de Huawei P10 Lite zal dit ook weer het geval zijn. Uit een nieuw toestel dat werd gevonden in een benchmark-database lijkt op te maken dat P10 Lite een Kirin 655-processor krijgt met 4GB aan werkgeheugen. Dit belooft dus zeker een snelle smartphone te worden! Waarschijnlijk krijgt het toestel een 5.5-inchbeeldscherm met Full-HD-resolutie. Over andere specificaties als camera’s en opslag is nog weinig over bekend, dus dat is nog even afwachten!

Aanstaande zondag zijn wij bij de persconferentie om alle details over de nieuwe Huawei-toestellen te verzamelen, houd onze website en social media dus in de gaten voor meer informatie!

Meer nieuws over: