‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 7 2017

Het telecomoverzicht van week 7 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: een grote update voor Pokémon Go, een stoplicht dat inspeelt op smartphone-verslaafden en interessante smartphone-statistieken over 2016

Pokémon Go: nieuwe Pokémon, nieuwe samenwerkingen

Afgelopen zomer trokken we massaal naar parken en bezienswaardigheden om daar onze Pokémon-dromen uit te leven. Inmiddels is de grootste hype alweer weggestorven, maar dat betekent niet dat het bedrijf achter de game blijft stilzitten. Zo hebben ze zo'n 80 Pokémon van de tweede generatie aan het spel toegevoegd. Deze Pokémon zaten origineel in de Gameboy-spellen Pokémon Gold en Silver, maar bevinden zich nu dus ook in je telefoon!

Bovendien heeft Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go aangegeven samenwerkingen aan te gaan met verscheidene winkelcentra in Nederland. Zo wordt komende zaterdag bijvoorbeeld een evenement georganiseerd in Stadshart Amstelveen. Voor de enthousiaste Pokémon-trainers onder ons zijn zowel de update, als het evenement zeker het checken waard!

Bron: Nu.nl, Tweakers

Stoplicht speelt in op smartphone-gebruikers

Het klinkt vast bekend: het ene moment fiets je rustig over straat, het volgende moment moet je ingewikkelde toeren uithalen om onoplettende voetgangers te vermijden. Het komt vaak voor dat mensen zo verdiept zijn in hun smartphone en volledig de wereld om zich heen vergeten. Hier wordt nu met nieuwe stoplichten op ingespeeld. Zo is in de gemeente Bodegraven nu op enkele plaatsen het +Lichtlijn-stoplicht geïnstalleerd. Dit stoplicht is voorzien van een verlichte strip op de grond. Hierdoor krijgen ook smartphone-gebruikers, die alleen in de richting van de grond kijken, mee wanneer ze voor een rood licht staan. Voorlopig is het nog een pilotproject, maar wellicht zien we de +Lichtlijn binnenkort ook terug op andere plekken.

Bron: Omroep West

Android blijft smartphonemarkt domineren

Nu we inmiddels in de tweede maand van 2017 zijn beland, druppelen langzaamaan de laatste cijfers en statistieken over 2016 binnen. Zo heeft marktonderzoeksbureau Gartner zijn cijfers over het laatste kwartaal van 2016 vrijgegeven. Hieruit blijkt onder andere dat Googles besturingssysteem, Android, op 82% van de verkochte telefoons stond geïnstalleerd. Hiermee is Android veruit de grootste speler op de markt. Op de tweede plek staat Apples besturingssysteem iOS, die in het laatste kwartaal zijn marktaandeel zag stijgen. Dit hangt uiteraard samen met de lancering van de populaire iPhone 7. De grootste smartphone-producent blijft hierbij natuurlijk Samsung, met alweer Apple op de tweede plek. Verscheidene Aziatische fabrikanten zoals Huawei, Xiaomi en Lenovo hebben hierbij een flinke groei laten zien.

Bron: Androidworld

Meer nieuws over: