‹ Alle nieuwsberichten

Automatisch geluid bij Facebook-video's? Zo schakel je het uit!

Automatisch geluid bij Facebook-video's? Zo schakel je het uit!

Facebook heeft besloten om het geluid bij video's automatisch af te laten spelen, want dat zou een gewilde functie zijn aldus het bedrijf. Maar hoe werkt dat precies en hoe schakel je het uit?

Voorheen was het al zo dat de video’s op Facebook die je tegenkwam bij het scrollen door je tijdlijn automatisch begonnen met afspelen. Je moest zelf echter nog een keer op de video tikken om het geluid aan te zetten. Daar gaat Facebook nu verandering in brengen. Vanaf nu begint het geluid eerst zacht af te spelen wanneer een video bovenaan je scherm staat. Scroll of kijk je wat verder, dan gaat het geluid ook geleidelijk aan naar een normaal volume. Ook is er met de nieuwe update de mogelijkheid om video’s in een klein venster af te spelen. Zo kan je het filmpje verder kijken en ondertussen verder scrollen door je tijdlijn. Wel is het zo dat deze nieuwe functie nog niet bij iedereen gebruikt kan worden, omdat deze mogelijkheid geleidelijk wordt uitgerold.

Zie jij echter het automatisch afspelen van geluid helemaal niet zitten? Maak je geen zorgen! Zolang je telefoon nog op de stille modus staat zal er geen geluid worden afgespeeld. Wil je dat video’s helemaal niet meer automatisch worden afgespeeld? Volg dan de stappen hieronder om dit uit te schakelen:

Android

Stap 1: Klik in de Facebook app op het menu met de drie streepjes

Stap 2: Klik onderaan het menu op ‘Appinstellingen’

Stap 3: Klik op ‘Automatisch afspelen’

Stap 4: Klik op ‘Video’s nooit automatisch afspelen’

iOS

Stap 1: Klik rechtsonder op het menu met de drie streepjes

Stap 2: Klik onderaan het menu op ‘Instellingen’

Stap 3: Klik op ‘Accountinstellingen’

Stap 4: Klik op ‘Video’s en foto’s’

Stap 5: Klik op ‘Automatisch afspelen’

Stap 6: Selecteer hier ‘Video’s nooit automatisch afspelen’