‹ Alle nieuwsberichten

Last.fm voor Google Android

Last.FM is bekend van de grote hoeveelheid muziek die je gratis kan beluisteren op de gelijknamige website. De site leert van de nummers die je afspeelt en kan op die manier bepalen welke muziek je leuk vindt.

Android

Het bedrijf heeft nu een mobiele versie gelanceerd die te gebruiken is op toestellen die op het Google Android besturingssysteem werken. Het gaat hier om een stukje software dat je dient te installeren. Ook in deze mobiele versie zit de optie om Last.FM te laten leren van de afgespeelde nummers.

Scrobblen

De ontwikkelaars zijn vooral trots op het feit, dat het mogelijk is om muziek op de achtergrond te streamen. Dat betekent, dat je tijdens het luisteren naar muziek bezig kunt gaan met internetten, kaarten bekijken of e-mailen. Last.fm is nog in gesprek met Google over het ’scrobblen’ van muziek in andere applicaties, zoals in de ingebouwde mediaspeler. Scrobblen houdt in dat een applicatie bijhoudt naar welke muziek je het meest luistert. Op je profielpagina is daarna automatisch te zien welke voorkeuren jij hebt.

 

Meer nieuws over: