‹ Alle nieuwsberichten

Een heel mobiele Valentijnsdag

Een heel mobiele Valentijnsdag

Of je nu de dag doorbrengt met je geliefde, of verbitterd in je eentje op de bank hangt, je smartphone is vast binnen handbereik te vinden. Bovendien schenken veel apps en merken vandaag ook even aandacht aan deze feestdag. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

Om je Valentijnsdate goed te beginnen, is het natuurlijk handig als je daadwerkelijk een date hebt. Als het je hieraan ontbreekt, niet getreurd! Met Tinder, swipe je zo de allerleukste mensen in jouw regio bij langs. Bovendien is eerder al gebleken dat je slagingskans op Tinder op Valentijnsdag een stuk hoger ligt dan op andere dagen. Zo werd twee jaar geleden een stijging in het aantal matches gespot van maar liefst 60%!

Dat dating-apps zoals Tinder populair zijn, beseft ook Samsung zich. Zij laten je nu de hoofdrol spelen in je eigen Valentijnsvideo op www.mijnvalentijnsvideo.nl. Zo kun je even meekijken aan de andere kant van het scherm, waar op basis van je Facebook-profiel verscheidene dames of heren worden getoond die enthousiast je profiel bekijken. Inmiddels zijn deze video's al meer dan 67 miljoen keer bekeken en bijna 5 miljoen keer geliked op Facebook. Zo zie je maar weer hoe herkenbaar deze Tinder-achtige taferelen zijn!

Ook andere apps besteden vandaag wat extra aandacht aan Valentijnsdag. Zo heeft Snapchat alweer enkele dagen zijn app voorzien van speciale Valentijnsfilters. Hiermee leg je jezelf en je liefje vast, omgeven door hartjes of bloemen, of bekijk je de wereld door een roze bril. Facebook Messenger heeft soortgelijke filters toegevoegd aan zijn app en deel je ook via deze app de schattigste foto's direct met je vrienden en vriendinnen! Instagram blijft ook niet achter bij de Valentijns-hype en heeft verschillende stickers in de vorm van hartjes en bloemen uitgelicht in de app.

Ten slotte biedt Facebook je de mogelijkheid om je naasten een digitaal Valentijnskaartje te sturen – mocht je fysieke kaartjes maar niks vinden. Deze kaartjes zijn ontworpen door kunstenaars uit bijvoorbeeld New York en Londen, om deze Valentijnsdag extra speciaal te maken. Vorig jaar was er op Valentijnsdag maar liefst 25% meer activiteit op dit sociale netwerk van Mark Zuckerberg. Even sociaal doen op Valentijnsdag doen we dus graag – maar dan wel digitaal.

En voor degenen onder ons die de dag alleen doorbrengen: via de app van Thuisbezorgd.nl heb je binnen no-time een bak Ben & Jerry's in huis. Met Netflix op je telefoon en een dekentje kom je deze koude februaridag natuurlijk ook prima door.

Meer nieuws over: