‹ Alle nieuwsberichten

Binnenkort Xiaomi-processors op de markt?

Binnenkort Xiaomi-processors op de markt?

Het gerucht gaat dat Xiaomi eigen chipsets aan het ontwikkelen is. Het lijkt er zelfs op dat we binnenkort al de eerste telefoon met Xiaomi-processor op de markt gaan zien!

Het Chinese Xiaomi wint steeds meer aan populariteit in de westerse landen. De Xiaomi-toestellen hebben namelijk extreem goede specificaties, voor een relatief zeer betaalbare prijs. Nu lijkt het erop dat Xiaomi zich binnenkort op nog een andere manier onderscheidt: het bedrijf produceert waarschijnlijk zijn eigen processor!

Niet veel fabrikanten maken hun eigen chipsets. Het voordeel is dat de maker de hardware en het toestel volledig op elkaar aan kan passen, waardoor alle functionaliteiten van de software ook volledig zijn geïntegreerd met de processor. Dit verbetert de gebruikservaring aanzienlijk. Daarnaast kunnen tablets en smartphones met een zelf geproduceerde processor, tegen een lagere prijs worden aangeboden.

Op dit moment gebruikt Xiaomi chipsets van Qualcomm, maar de Chinese producent wil graag minder afhankelijk zijn van Qualcomm. Bovendien heeft Xiaomi met een eigen processor-productielijn de vrijheid om zelf functies toe te voegen, waar Qualcomm eventueel nog niet aan gedacht heeft.

De verwachting is dat Xiaomi op zeer korte termijn het eerste toestel met deze nieuwe processor uitbrengt, misschien zelfs al binnen een maand. Het bedrijf is van plan in de toekomst veel toestellen uit te rusten met de Xiaomi-chipset. Het lijkt erop dat de microprocessor de naam “Pinecone” krijgt. De bijbehorende afdeling die de productie verzorgt, draagt volgens bronnen de naam “Beijing Pinecone Electronics”.

Het produceren van je eigen chipset is een zeer vooruitstrevende stap die de concurrentiepositie erg versterkt. Met name vanwege de vrijheid om zelf nieuwe functies in te kunnen bouwen. Andere fabrikanten die Xiaomi voor gingen zijn Apple, Samsung (Exynos-processor) en Huawei (Kirin-processor). Dit zijn dan ook de bedrijven waar Xiaomi de strijd mee aan gaat. Bovendien zijn er daarnaast ook nog onafhankelijke chipset-makers, zoals Qualcomm en MediaTek. Met Xiaomi is er dus een nieuwe speler op de processormarkt. Wij zijn zeer benieuwd!

Bronnen: Android Community, Androidics

Meer nieuws over: