‹ Alle nieuwsberichten

Verbetering van de Play Store

Verbetering van de Play Store

Vanaf nu wordt een stuk duidelijker weergegeven welke applicaties in de aanbieding zijn in de Play Store! Bovendien werkt Google nog aan een andere verbetering van de Store.

Het komt regelmatig voor de dat apps in de Google Play Store in de aanbieding worden gegooid. Deze apps zijn dan tegen een lagere prijs dan normaal aan te schaffen. Eerder werd in dit geval alleen de actieprijs getoond. Je moest dan maar gewoon geloven dat het een aanbieding was. Bovendien had je geen idee van wat de normale prijs van de app was.

Daar is nu verandering in gekomen. Als een app nu in de aanbieding is, zie je in de Play Store wat de actieprijs is, met daarboven wat de originele prijs was. Zo is het meteen duidelijk hoeveel korting je krijgt. Daarnaast geeft de lichtgroene balk onder de prijs aan hoe lang de sale nog loopt. Google gebruikt hiervoor de term ‘Uitverkoopactie’. Deze verandering is te zien in zowel de overzichtsweergave, als wanneer je de informatie van een applicatie opent.

De verandering is nog niet bij alle apps te zien. Tot de applicaties waarbij de ‘Sale’-aanduiding al is doorgevoerd behoren de LEGO-games, de Nickelodeon-game Blaze en the Monster Machines. Binnenkort zal deze nieuwe lay-out ook te zien zijn bij andere applicaties en games die in de aanbieding zijn.

Deze betere manier van het aangeven van aanbiedingsprijzen kennen kennen we al van de Films en Boeken die te downloaden zijn in de Play Store. Het was dan ook wachten tot de duidelijkere weergave ook bij de applicaties doorgevoerd werd. De nieuwe aanduiding is zowel te zien in de Play Store-app als op de webversie.

Google geeft aan ook te werken aan een andere verbetering van de Store. Er staan namelijk te veel apps in die niet goed worden onderhouden. Deze zijn dus achterhaald of werken niet goed meer. Dit is natuurlijk niet erg wenselijk, daarom kondigt Google aan deze apps te gaan verwijderen als de ontwikkelaars niet in actie komen om de applicaties te updaten.

Bronnen: Androidics, Android Planet

Meer nieuws over: