‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 6 2017

Het telecomoverzicht van week 6 2017

In het weekoverzicht van deze week: meer nieuws over het smartphoneverbod op de fiets, de eerste vouwbare telefoon lijkt er nu toch echt aan te komen en meer over de nieuwe beveiliging die WhatsApp nu uitrolt!

Smartphoneverbod

Ruime meerderheid voor smartphoneverbod op de fiets

We hebben al eerder geschreven over een mogelijk smartphoneverbod op de fiets. Op Facebook lieten ook onze volgers toen duidelijk horen het helemaal eens te zijn met zo'n voorstel. Begrijpelijk, want afgeleid zijn door je smartphone is natuurlijk erg onveilig in het verkeer. Uit een enquête van de overheid is nu ook gebleken dat een ruime meerderheid van de Nederlanders voor zo'n verbod is. Zowel onder jongeren als onder ouderen is een meerderheid het eens dat smartphonegebruik op de fiets gevaarlijke situaties oplevert. Dit onderzoek is onderdeel van een toekomstige campagne op smartphonegebruik op de fiets tegen te gaan. Wat er precies voor maatregelen staan te wachten, is nog niet bekend. We houden het natuurlijk voor je in de gaten!

Bron: Rijksoverheid

Geruchten over eerste vouwbare telefoon van Samsung

Eerder ging al het gerucht dat Samsung bezig zou zijn met het ontwikkelen van een vouwbare telefoon. Uit een nieuw rapport blijkt dat Samsung in het laatste kwartaal van dit jaar een kleine hoeveelheid vouwbare telefoons zal gaan produceren. Verder wordt verwacht dat massaproductie pas later in 2018 zal plaatsvinden. Volgens andere geruchten zou Samsung al een concept voor deze telefoon meenemen naar het Mobile World Congress. Wij zijn eind februari aanwezig bij het MWC om verslag te doen, dus houd vooral onze nieuwberichten in de gaten als je meer wil weten over dit unieke toestel!

Bron: GSMArena

WhatsApp nu een stuk veiliger

WhatsApp De extra beveiliging die we eerder als zagen in de bèta-versie van WhatsApp, is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar. Deze ‘two-step verification’ maakt WhatsApp een stuk veiliger. Het geeft je de mogelijkheid WhtasApp extra te beveiligen met een zescijferige code. Deze code moet je vervolgens invoeren voordat je de applicatie op een ander apparaat kunt gebruiken. Ook zal je huidige smartphone eens in de zoveel tijd om de toegangscode vragen. Deze extra code voorkomt dat accounts kunnen worden overgenomen, of kunnen worden gehackt. Tot op heden checkte WhatsApp bij een nieuwe installatie alleen je mobiele nummer, een check die erg makkelijk te omzeilen is. Je stelt de code in via Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen > Inschakelen.

Bronnen: GSMhelpdesk, DroidApp