‹ Alle nieuwsberichten

Android Wear 2.0 is uit, het nieuwste Operating System voor smartwatches!

Android Wear 2.0 is uit, het nieuwste Operating System voor smartwatches!

Gisteren heeft Google Android Wear 2.0 voor smartwatches aangekondigd. Bovendien zijn brengt LG twee nieuwe smartwatches op de markt, die standaard zijn voorzien van dit nieuwe Operating System. In dit artikel lees je er alles over!

In samenwerking met LG brengt Google hun nieuwe versie van het wearable operating system Android Wear uit. Samen met deze aankondiging werden de nieuwe LG Watch Sport en LG Watch Style smartwatches ook officieel bekend gemaakt. Daarnaast heeft Google een officiële lijst gepubliceerd met oudere smartwatches die een update naar Android Wear 2.0 ontvangen. Hieronder vallen onder andere de Moto 360 2e generatie, de Huawei Watch, de LG Watch Urbane 2e generatie en de LG G Watch R. Helaas zullen niet alle eerste generatie smartwatches de update krijgen.

Meer standalone en meer watchface opties

De nieuwe versie van Android Wear voegt voornamelijk opties toe aan de watchface en standalone apps op je smartwatch. Zo kan je binnenkort informatie van je favoriete apps altijd laten zien op je watchface. Wil je bijvoorbeeld je volgende afspraken of aandelenprijzen in een oogopslag bekijken, met Android Wear 2.0 kan het! Ook is het mogelijk meerdere watchfaces tegelijkertijd instellen, zodat je bijvoorbeeld kunt wisselen als je op kantoor, in de sportschool of thuis bent.

Met de Android Wear 2.0 krijg je toegang tot de Android Wear Play Store. Hier heb je toegang tot een groot aantal aparte apps die gewoon los van je telefoon werken! Je hoeft met de nieuwe update dus niet meer altijd je telefoon bij je te hebben om iets met je smartwatch te kunnen doen. Ook wordt de interactie met notificaties beter in de nieuwe versie van het besturingssysteem. Binnenkort kun je vanaf je smartwatch op verschillende manieren reageren op bijvoorbeeld een WhatsApp-bericht. Je kunt bijvoorbeeld op een klein toetsenbord typen, of inspreken wat je wilt typen. Je hoeft je telefoon dus niet meer tevoorschijn te halen, handig!

LG Smartwatches

De eerste twee smartwatches die standaard op Android Wear 2.0 draaien zijn de LG Watch Style en de LG Watch Sport. De LG Watch Style is de goedkopere van de twee smartwatches. Dit horloge heeft een rond scherm met een grootte van 1.2-inch en heeft een accu-capaciteit van 240mAh. Ook is de LG Watch Style met een IP67-certificering goed waterbestendig. De duurdere variant is de LG Watch Sport, deze is voorzien van alle nodige hardware om van alle Android Wear 2.0 functies gebruik te kunnen maken. De smartwatch heeft een iets groter scherm dan zijn kleine broertje, namelijk een 1.38-inch rond scherm. Naast bluetooth en wifi zijn ook 4G, GPS en NFC ingebouwd in de smartwatch. Natuurlijk is ook de LG Watch Sport ook bestand tegen water met een IP68-certificering.

Release

De komende weken zullen steeds meer smartwatches de update naar Android Wear 2.0 ontvangen. Vanaf 10 februari zijn de LG Watch Style en LG Watch Sport beschikbaar in Amerika. In de komende weken wordt meer bekend over een release in Nederland.

Bronnen: Tweakers, Wareable, GSMArena

Meer nieuws over: