‹ Alle nieuwsberichten

HTC 11: zeer vernieuwend

HTC 11: zeer vernieuwend

Vandaag lekte er nieuwe informatie uit over de specificaties van de HTC 11. Hier lees je het nieuwste gerucht en een overzicht van de vermoedens tot nu toe!

Vandaag werd een screenshot gedeeld van wat waarschijnlijk de specificaties van de HTC 11 zijn. Deze afbeelding geeft informatie over een Snapdragon 835 SoC en 6GB werkgeheugen. Daarnaast is te zien dat de telefoon in kwestie 128GB aan opslagruimte heeft met een beeldscherm van 1556x2550 pixels. Dit is een ongebruikelijk aantal pixels.

Eerdere bronnen spraken van een display van 1440x2560 pixels, de veel gangbaardere Quad-HD-resolutie. Het lijkt er nu dus op dat HTC daarin een verrassende keuze maakt. Het toestel zou een scherm hebben van 5.5 inch met gebogen zijkanten, zoals we die ook kennen van de Samsung Galaxy S7 Edge.

Zeer vernieuwende toepassing behuizing

Gebaseerd op de keuze die HTC in het verleden maakte, ligt het in de lijn der verwachtingen dat de HTC 11 weer een metalen behuizing heeft. Er doen al langere tijd geruchten de ronde over een zeer vernieuwende feature die HTC toevoegt aan de behuizing. Er komt namelijk een toestel dat je kunt besturen door over de metalen zijkant te swipen of tikken. Op die manier kun je bijvoorbeeld je camera of andere apps en functies openen en besturen. Dit is een geheel nieuwe toepassing van de behuizing waar wij erg enthousiast van worden! Het toestel dat deze functie krijgt wordt in de wandelgangen ‘HTC ocean’ genoemd. Het is nog onduidelijk of hiermee de HTC 11 wordt bedoeld.

Camera

De HTC 11 lijkt te komen met een 12-megapixelcamera en de camera aan de voorkant van het toestel heeft waarschijnlijk 8 megapixels. HTC lijkt zich dus af te zetten van de dualcamera-trend, HTC trekt vaker zijn eigen plan als het op de camera aankomt. Geruchten over de batterij spreken van 3700mAh-accu. Dit is een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger.

Datum

Normaal gesproken lanceert HTC het nieuwe vlaggenschip op het MWC, maar niet dit jaar. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de net gepresenteerde HTC U Ultra en HTC U Play, en de lage beschikbaarheid van de Snapdragon 835. Op basis van de specificaties van de HTC U Ultra, lijkt het voor de hand te liggen dat ook de HTC 11 geen 3.5mm-aansluiting meer heeft.

Bronnen: techradar, GSMArena