‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 5 2017

Het telecomoverzicht van week 5 2017

Een nieuwe app van Nintendo, de 112-app is een grote uitkomst bij nood en de Honor 8 Lite is nu te bestellen! Je leest het in het overzicht van deze week.

Nintendo's nieuwste game nu te downloaden!

De nieuwste game van Nintendo, Fire Emblem Heroes, is een Role Playing Game (RPG). Het spel heeft een goed uitgewerkte verhaallijn die steeds uitgebreider wordt naar mate je langer speelt. De game draait om het verslaan van je tegenstander door je manschappen tactisch te verplaatsen op de kaart. Je laat je troepen acties uitvoeren om zo je tegenstander te verzwakken en uiteindelijk te verslaan. Op het speelveld kom je ook bondgenoten tegen die je kunnen helpen in je strijd. Je kunt een bepaald aantal missies spelen, waarna je moet wachten tot je Stamina-meter weer vol is. De game is nu te downloaden in de Play Store.

Bron: AndroidWorld

Nieuwe 112-app stelt je locatie vast

Het kan voorkomen dat je je in een noodsituatie bevindt, zonder precies te weten waar je bent, bijvoorbeeld als je in een bos bent of in een onbekende omgeving. Op dit moment berekent de alarmdienst je positie op basis van dichtstbijzijnde zendmasten. Dit is helaas niet erg precies, wat heel erg vervelend is als je in nood verkeert. De nieuwe 112-app biedt daarom binnenkort de mogelijkheid je coördinaten door te sturen tijdens het telefoongesprek. De applicatie plaatst de shortcut ‘Noodoproep met locatie-informatie’ op het lockscherm van je telefoon. Als je verbinding hebt schakelt de telefoon automatisch over op de luidspreker zodat je de coördinaten vervolgens handig kunt voorlezen vanaf je scherm.

Bron: AndroidWorld

Honor 8 Lite

De Honor 8 Lite is nu te pre-orderen! Het kleinere broertje van de Honor 8 wordt geleverd vanaf 17 februari, vlak voor het MWC, en is eerst alleen verkrijgbaar in Finland. Het toestel komt waarschijnlijk in één opslagvariant, namelijk 16 GB. Dit geheugen is uit te breiden met een microSD-kaart. Het midrange-toestel heeft naar verwachting een 5.2-inchbeeldscherm met licht gebogen zijkanten en een resolutie van 1080x1920 pixels. Het werkgeheugen is vermoedelijk 3 GB. Het toestel heeft waarschijnlijk geen dualcamera, zoals zijn grote zus, maar een enkele 12-megapixelcamera. Selfies maak je met de 8-megapixelcamera aan de voorkant. De Honor 8 Lite heeft waarschijnlijk een 3000mAh-batterij.

Bron: Android Pit

Meer nieuws over: