‹ Alle nieuwsberichten

Nieuwe functies in WhatsApp!

Nieuwe functies in WhatsApp!

Onze favoriete chat-app wordt weer uitgebreid met een aantal interessante mogelijkheden. In dit artikel behandelen we de functies die je binnenkort kunt verwachten.

Deel je locatie in realtime

Eén van de nieuwe functies die toegevoegd wordt, is het live delen van je locatie. We kennen deze functie natuurlijk al van het eenmalig sturen van je locatie, maar deze optie wordt binnenkort verder uitgebouwd. Het is dan mogelijk om voor langere tijd je locatie live te zetten.

Dit is erg handig als je ergens afspreekt en wilt weten of de ander er bijna is. Ook is dit ideaal als je naar een festival gaat en weet dat er ook andere vrienden gaan. Je kunt dan in een gesprek of groep in realtime delen waar je bent. De optie geeft de mogelijkheid je locatie te delen voor één, twee of vijf minuten, of voor onbepaalde tijd.

Status

Een ander nieuw onderdeel dat waarschijnlijk binnenkort wordt toegevoegd aan WhatsApp is dat je 24 uur lang je status kunt delen. Nu veranderen we onze status op WhatsApp vrij weinig en geeft het niet veel relevante- of specifieke informatie. Dat gaat dus veranderen. Je kunt kiezen voor een tekst, maar ook een foto instellen als status. Na 24 uur wordt de status automatisch verwijderd. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie wordt toegevoegd.

Bewerken berichten

In de bèta-versie van een eerdere update zijn de beginselen gevonden van een bewerk-functie. Het is dus waarschijnlijk binnenkort mogelijk om berichten die je al verzonden hebt, toch nog te bewerken. Een zeer waardevolle uitbreiding voor de impulsieve WhatsApp’ers onder ons! Bij de volgende update van de app waren de voorbereidingen van deze functie weer verwijderd. Het is dus de vraag hoe lang het gaat duren tot deze functie echt beschikbaar is.

Batterijstatus

Het is je vast wel eens gebeurd: je bent heel gezellig in gesprek en ineens is je batterij leeg. Voor je gesprekspartner is het een onaangename verrassing, wanneer er ineens niet meer gereageerd wordt. Met deze nieuwe optie kap je nooit meer zonder enige verklaring een gesprek af. WhatsApp geeft namelijk een melding weer in je gesprek, wanneer je batterij bijna leeg is.

Notificatie van screenshots

De afgelopen tijd circuleerde er een gerucht dat WhatsApp je gesprekspartner op de hoogte zou gaan brengen wanneer er een screenshot van het gesprek werd gemaakt. Deze functie kennen we van Snapchat en zou op dezelfde manier werken. Dit blijkt echter niét waar te zijn, er is geen sprake van dat deze functie toegevoegd wordt. Het citaat dat zogenaamd afkomstig zou zijn van CEO Jan Koum blijkt dus nep te zijn. Iedereen die graag screenshots deelt met vrienden of vriendinnen kan dus opgelucht ademhalen!

Bronnen: DroidApp, fonearena, whatsappen.nl

Meer nieuws over: