‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste nieuws van week 4 2017

Het laatste nieuws van week 4 2017

Ontdek de Stories-functie binnenkort op Facebook, de schade voor Samsung lijkt mee te vallen en Apple en Foxconn bouwen mogelijk een schermfabriek in de VS!

Stories-functie binnenkort ook op Facebook?

Android

Ben je net gewend aan Instagram Stories? Facebook test momenteel ook een Stories functie in Ierland voor haar eigen platform! Instagram Stories deed aan het begin veel stof opwaaien omdat de functie erg lijkt op Stories-funtie van populaire app Snapchat. Facebook lijkt zich daar niets van aan te trekken, want binnenkort komt het medium mogelijk met een eigen Stories-functie. Het idee is dat je een compilatie van foto’s en video’s maakt die een samenvatting geven van jouw dag. Je voegt een filter en wat stickers toe en vrienden kunnen vervolgens achteroverleunend kijken wat jij zoal mee hebt gemaakt op een dag. Marc Zuckerberg, Facebook ceo, verkondigde dit jaar dat er meer nadruk moet liggen op foto’s en video’s en minder op tekst. Met Facebook Stories lijkt de eerste stap gezet.

Bron: Tweakers.net

Schade voor Samsung blijft beperkt na terugroepactie Note 7

Android

Na het debacle met de Samsung Note 7, lijkt het erop dat de schade voor Samsung enigszins beperkt is gebleven. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant heeft zijn winst in het vierde kwartaal namelijk zien groeien. Het zijn onder andere de chips die Samsung gered hebben. Onder meer het SSD-opslaggeheugen deed het goed door beperkt aanbod in de markt en ook het DRAM-werkgeheugen voor pc’s, smartphones en datacenters was in trek bij de consument. Ook heeft Samsung een ver ontwikkelde schermentak, door de toegenomen vraag naar OLED-schermen voor mobiele apparaten. Wat Samsung zelf van plan is met de Galaxy S8? Alle geruchten lees je hier!

Bron: Nu.nl

Apple en Foxconn overwegen enorme schermfabriek in de VS

Android

In samenwerking met iPhone-fabrikant Foxconn, opent Apple binnenkort mogelijk een waanzinnig grote fabriek in de Verenigde Staten. Donald Trump, president van de VS liet vorige week al weten dat Apple-CEO Tim Cook zijn ‘ogen geopend’ heeft als het op in Amerika geproduceerde iPhones aankomt. Het gerucht dat Apple samen met Foxconn een fabriek wil openen sluit hier naadloos op aan. Mogelijk heeft dit wel grote gevolgen voor de Amerikaanse prijs van de producten. “In de toekomst betalen Amerikanen mogelijk 500 dollar meer voor een in de VS gemaakt product. Terwijl deze niet beter is dan een telefoon van 300 dollar”, aldus Terry Gou van Foxconn.

Bron: Nu.nl