‹ Alle nieuwsberichten

Series op Netflix nu ook te downloaden naar je SD-kaart!

Series op Netflix nu ook te downloaden naar je SD-kaart!

Eerder werd de Netflix-app geüpdatet zodat je films er series offline kunt opslaan. Deze functie is nu uitgebreid, waardoor je de content ook naar je SD-kaart kunt downloaden!

Netflix is populairder dan ooit. Dat verbaast niemand, want onbeperkt films en series kijken, wie wil dat nou niet! Met de app kwam Netflix tegemoet aan de grote vraag om ook je lievelingsserie onderweg te kunnen zien. Het enige nadeel was dat het veel MB’s kost als je dit op je mobiele netwerk doet. Daar kwam in november na lang onderhandelen verandering in, toen werd er een functie aan de app toegevoegd waarmee je je films en series offline op je telefoon kunt opslaan.

Deze download-functie is nu uitgebreid zodat je materiaal nu ook op je SD-kaart op kunt slaan. Zo heb je nog meer ruimte om nóg meer beeldmateriaal te downloaden en blijft je telefoon toch net zo snel! Je kiest voortaan dus zelf waar je je afleveringen opslaat.

Om je lievelingsfilms op je SD-kaart op te slaan is het nodig dat je minimaal versie 4.13 van de Netflix-app gebruikt. Als er een SD-kaart in je telefoon zit, krijg je vervolgens in het menu de mogelijkheid om films en series op je SD-kaart op te slaan. Hiervoor ga je naar het zij-menu en kies je daar ‘app-instellingen’. Vervolgens vink je de SD-kaart aan als externe opslag. Ook kun je hier zien hoeveel ruimte het beeldmateriaal inneemt op je SD-kaart.

Hoewel het aanbod vrij uitgebreid is, is het nog niet mogelijk alle content offline op te slaan. Dit komt doordat nog niet alle aanbieders akkoord zijn, of omdat ze een te hoge prijs vragen. Uiteraard is het mogelijk de Netflix Originals, zoals Orange is The New Black en The Crown, op de telefoon te zetten. Je kunt in de app specifiek filteren op films en series die te downloaden zijn. Zo verveel je je nooit meer tijdens een lange autorit of als je op de bus staat te wachten!

Bron: AndroidWorld

Meer nieuws over: