‹ Alle nieuwsberichten

Blog 5 Slim Zakelijk | De Beste apps voor zakelijk gebruik

Blog 5 Slim Zakelijk | De Beste apps voor zakelijk gebruik

Als zzp’er wil je ook op je smartphone snel zaken doen. In de vijfde editie van onze Slim Zakelijk-reeks zetten we daarom, samen met Telfort Zakelijk, de beste zakelijke apps voor je op een rij!

Altijd je planning bij de hand

Je bent als zzp’er veel onderweg en werkt voor verschillende opdrachtgevers. De apps Asana en Slack helpen jou inzicht te krijgen in de voortgang van je opdrachten en te communiceren met je opdrachtgevers. Deze apps zijn op alle apparaten beschikbaar en synchroniseren continu, waardoor je makkelijk van het ene naar het andere toestel switcht.

Asana

Asana Wil je al je projecten, to do’s en boodschappenlijstjes overzichtelijk in één tool die je zowel op je smartphone, laptop als desktop kunt openen en altijd met elkaar synchroniseert? Dan moet je Asana eens proberen. Met deze projecttool zet je eenvoudig en snel al je projecten en bijbehorende actiepunten op een rij. Je verdeelt vlot je actiepunten, ziet per dag in één oogwenk wat er te doen staat en houdt bij hoe het project vordert. Tussendoor snel even overleggen, of laten weten dat je project op schema ligt? Ook dat is geen probleem, dit kan eenvoudig en snel met de chatfunctie! iOS & Android gratis

Slack

SlackAls je als zzp´er dagelijks met verschillende opdrachtgevers in gesprek bent en je snel met elkaar wilt schakelen dan is Slack de applicatie voor jou. Deze app is geschikt voor zowel je smartphone, laptop of desktop, waardoor al je communicatie direct geïntegreerd is. Zo pak je je gesprekken naadloos over op al je apparaten. Met behulp van Slack chat je eenvoudig en snel per project, onderwerp of locatie met betrokken personen. Dit kan in groepsverband, maar ook één op één. Niet alleen is het communiceren met opdrachtgevers makkelijk, ook deel je in een handomdraai bestanden of afbeeldingen met elkaar door deze naar het gesprek toe te slepen. Aangezien alle communicatie wordt opgeslagen, vind je met een handige zoekfunctie snel documenten of onderwerpen terug in de chatgeschiedenis. iOS & Android, gratis (in-app-aankopen)

Onderweg aan de slag met je documenten

Nog even snel onderweg je rapport aanpassen, je presentatie bijwerken of de jaarcijfers doornemen? Met de diverse tools van Microsoft en Google bekijk en bewerk je onderweg al je documenten nu nog makkelijker op je smartphone of tablet.  

Microsoft Office Mobile

Een must have voor op je zakelijke telefoon is Microsoft Office Mobile. Met deze applicatie heb je het vertrouwde Office-pakket van Microsoft ook op je smartphone. Dit is ideaal als je ook bestanden wilt openen en bewerken als je niet achter je computer zit, want met deze app heb je toegang tot Word, Excel en Powerpoint op je smartphone. De applicatie is gratis te downloaden, het enige wat je nodig hebt is een Microsoft-, Outlook- of Hotmail-account. Deze apps werken hetzelfde als op de computer, dus je kunt zo beginnen!
iOS & Android, gratis (in-app-aankopen)

Online opslagmogelijkheden

Met Microsoft One Drive, Google Drive of Dropbox heb je jouw online opslag ook op je smartphone bij de hand. In combinatie met de apps van het Microsoft Mobile Office pakket bewerk en update je bestanden in een handomdraai.
iOS & Android, gratis (in-app-aankopen)

iAnnotate

iAnnotate

Ben jij vaak in de weer met pdf-bestanden dan is de app iAnnotate een aanrader. Met deze app kun je pdf-bestanden lezen en van commentaar voorzien. Zo houd je eenvoudig een notities bij en houd je communicatie met al je opdrachtgevers extra helder. Je voegt een notitie eenvoudig toe door op de tekst te drukken. Daarna selecteer je een woord of zin n en voeg je een notitie toe. Notities kunnen bestaan uit getypte tekst, kleine tekeningen, of uit strepen/cirkels om teksten door te strepen of te omcirkelen. iOS, €9,99

Altijd up-to-date

Naast het plannen, samenwerken en bewerken van documenten ben je als zzp’er ook druk met je socialmediakanalen en het bijhouden van de ontwikkelingen en trends in je vakgebied. Met Hootsuite heb je al je socialmediakanalen in één overzicht en met Feedly mis je nooit meer relevante trends, nieuwtjes en ontwikkelingen.

SlackHootsuite

Ook voor jou als zzp’er is social media onmisbaar. Met Hootsuite beheer je al jouw social media-accounts effectief vanuit één tool. Van het inplannen van diverse berichten voor jouw socialmediakanalen tot het beheren tot het bijhouden van acties en reacties van je bezoekers. Het bijhouden van de resultaten wordt je nog makkelijker gemaakt, doordat je Hootsuite gemakkelijk kunt koppelen aan Google Analytics. Kortom, Hootsuite zorgt ervoor dat je in een handomdraai meer overzicht krijgt in je socialmediakanalen en je nooit meer een reactie of actie op je socialmediakanalen mist!  iOS & Android, gratis (in-app-aankopen)

Feedly

Zzp’ers hebben natuurlijk allerlei interessegebieden. Met Feedly loop je nooit meer achter de feiten aan en ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws! Met je Google-account richt je eenvoudig een persoonlijke newsfeed in. Gebruik de zoekfunctie of blader door de verschillende categorieën heen en selecteer je interessegebieden om jouw feed vorm te geven. Het fijne van Feedly is bovendien dat, als je even geen tijd hebt om artikelen te lezen, je ze gemakkelijk voor later bewaart en ze op ieder moment op het door jou gewenste apparaat terugleest. iOS & Android, gratis

Administratie

De administratie is vaak een ondergeschoven kindje, maar evengoed belangrijk. Met Twinfield en EasyRit wordt dit je al een stuk makkelijker gemaakt en kun je ook onderweg werken aan je administratie en boekhouding!

Slack

Twinfield

Twinfield is bij uitstek geschikt voor je administratie. Met deze app kun je eenvoudig je facturatie, inkoopadministratie, betalingen als je belastingaangifte afhandelen. Je hebt met deze applicatie dus al je boekhoudinformatie op één plek. Het maken en versturen van je facturen is zo gepiept. Met een eenvoudige tijdlijn achterhaal je snel welke opdrachtgevers je facturen hebben gezien en/of betaald. Niet alleen je facturatie is zo gepiept, ook je inkoopadministratie kan je via Twinfield gemakkelijk bijhouden.

De app onthoudt veelvoorkomende boekhoudregels en met een SEPA-bestand voer je eenvoudig betalingen uit. Ben je klant bij ING, Rabobank of ABN AMRO, dan wordt betalen nog makkelijker. Met een automatische koppeling tussen Twinfield en jouw rekeningnummer kun je betalingen namelijk automatisch laten plaatsvinden. Je bankafschriften worden daarna ook gelijk verwerkt in je administratie. Natuurlijk kun je bij Twinfield ook allerlei standaardrapportages van je boekhouding maken en zijn deze te exporteren naar diverse bestandstypen zoals PDF, HTML, of Excel.

Kilometerregistratie-app EasyRit

Als zzp’er reis je misschien veel met de auto. Heb jij een bedrijfsauto? Dan is kilometerregistratie nodig om aan te kunnen tonen hoeveel kilometers jij privé rijdt. Rij je minder dan 500 kilometer privé per jaar dan ontloop je de volledige bijtelling. Gebruik je je auto die oorspronkelijk privé-eigendom is voor zakelijk gebruik? Registreer je zakelijke kilometers en trek deze af van je winst. Daarmee verlaag je de te betalen winstbelasting.

Met de kilometerregistratie-app van EasyRit hoef je geen aparte lijstjes in je telefoon of notitieboekje houden. Je hebt je kilometerregistratie altijd bij de hand. De app is gekoppeld aan een online beheerprogramma van EasyRit, waardoor je ook vanaf je laptop of desktop gemakkelijk inzicht krijgt in je gemaakte kilometers. Om het nog makkelijker te maken maakt EasyRit gebruik van GPS-tracking, waarmee automatisch jouw locatie wordt opgehaald en ingevoerd. Zo ben je nog sneller op weg!
iOS & Android, abonnementskosten EasyRit platform

In de volgende editie van Slim Zakelijk bespreken we hoe jij nooit meer over je datalimiet heen gaat. Hou onze website en socialmediakanalen in de gaten!

Meer nieuws over: