‹ Alle nieuwsberichten

Snel een parkeerplaats vinden dankzij Google Maps?

Snel een parkeerplaats vinden dankzij Google Maps?

In de nieuwe bètaversie van Google Maps zijn een aantal handige vernieuwingen te ontdekken. Zo kan de app binnenkort aangeven hoe lastig je je auto ergens kwijt kunt en negeert het de commando’s die je per ongeluk geeft.

Een parkeerplaats vinden is soms een ware crime, maar binnenkort weet je dankzij de Google Maps waar je nog een kans maakt je auto kwijt te raken en waar je beter voorbij kunt rijden. De site zal namelijk gaan weergeven waar het Easy, Medium of Hard is om een plekje te vinden. Deze functie is nog niet beschikbaar voor bètatesters. Het is daarom nog onduidelijk hoe Google deze informatie verzamelt. Daaruit trekken we de conclusie dat functie die het makkelijker maakt een parkeerplaats te vinden helaas nog iets langer op zich zal laten wachten.

Een andere functie die waarschijnlijk wel eerder beschikbaar is, is de Accidental Swipe Protection. Deze uitbreiding herkent het als je per ongeluk je scherm aanraakt en negeert vervolgens deze commando’s. Dit is erg handig omdat het erg vaak voorkomt dat je je scherm onverhoopt aanraakt als je de weg aan het zoeken bent.

De laatste nieuwe functie die binnenkort geïntegreerd wordt in Google Maps is een schakelaar waarmee je het noorden vast kunt zetten. Al het gedraai en gezoom in Maps werkt soms erg verwarrend, maar door deze schakelaar aan te zetten blijft het noorden van een kaart altijd aan de bovenkant. Zo raak je nooit meer de weg kwijt doordat de kaart continu draait als je een bocht maakt!

Bronnen: Tweakers, iPhoned

Meer nieuws over: