‹ Alle nieuwsberichten

Blog 4 Slim Zakelijk | Vijf tips voor zakelijk bellen

Blog 4 Slim Zakelijk | Vijf tips voor zakelijk bellen

In de vierde blog van Slim Zakelijk in samenwerking met Telfort Zakelijk hebben wij vijf tips voor zakelijk bellen. Als zzp’er bel je veel en dan wil je optimaal gebruik maken van je toestel.

Lekker lang bellen

Als je wilt besparen op je telefoonkosten is het een goed idee om eens te kijken naar VoIP. VoIP staat voor Voice over Internet Protocol, oftewel bellen via je internetverbinding. Bellen via VoIP is bijzonder goedkoop, je bespaart al snel op 60% van je belkosten. Heb je bijvoorbeeld een abonnement met veel MB’s, maar minder belminuten, dan is VoIP de ideale manier om toch lang en veel te kunnen bellen. VoIP is eigenlijk te vergelijken met Skype, met als enige verschil dat je met VoIP kunt bellen naar vaste en mobiele nummers. Andersom kun je ook gebeld worden vanaf vaste en mobiele nummers, zelfs door mensen die geen gebruik maken van VoIP. Naast dat bellen via het internet tegenwoordig net zo betrouwbaar en veilig is als het bellen via een vaste lijn is ook de geluidskwaliteit van VoIP veel beter!

VoIP’en doe je door een account aan te maken bij een VoIP-provider. Vervolgens kun je met dit account je telefoon aansluiten op het systeem, door in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Is je telefoon verbonden met het internet via je mobiele internetverbinding, of via wifi? Dan kun je meteen beginnen met bellen! Zit je als zzp’er bij Telfort Zakelijk dan heb je het gelukt dat je na 10 minuten gratis naar vaste en mobiele nummers in Nederland kunt bellen!

Bellen in het buitenland

Het kan voorkomen dat je als zzp’er naar het buitenland gaat voor een project en ook daar wil je bereikbaar zijn en telefoontjes kunnen plegen. Het is dus handig om je van tevoren in te lezen wat de kosten voor bellen in het buitenland zijn voor jouw abonnement. Met sommige abonnementen kun je namelijk standaard bellen van en naar het buitenland, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn, waar je bij andere abonnementen extra betaalt voor het gebruik van je abonnement in het buitenland.

Ben je van plan om in juni dit jaar naar het buitenland te reizen? Vanaf 15 juni 2017 hoef jij je in Europa geen zorgen meer te maken over extra abonnementskosten. De prijzen van bellen en internetten binnen de EU zijn dan gelijk aan elkaar.

Mis nooit meer een detail

Ook slim! Je kunt tegenwoordig telefoongesprekken en vergaderingen opnemen via diverse apps. Dat scheelt weer waardevolle tijd die je kunt investeren in je onderneming. Weg met de lange notities en download één van de onderstaande apps. De ene app is geschikt voor het opnemen van telefoongesprekken en de andere is geschikt voor het opnemen van conference calls of vergaderingen.

  • De Gespreksopname-app voor het opnemen van telefoongesprekken
    Met de app ‘Gespreksopname’ sla je relevante telefoongesprekken op, om ze later terug te luisteren. Je kunt zelf aangeven welke gesprekken je wilt opslaan en welke wilt verwijderen. Ook kun je instellen dat gesprekken met bepaalde contactpersonen altijd worden opgenomen. Nadat de opname voltooid is, kun je eventueel nog extra opmerkingen toevoegen en de opname delen. Dankzij de koppeling met Google Drive en Dropbox kun je de gesprekken ook opslaan en synchroniseren in de cloud. De app is te beveiligen met een wachtwoord, waardoor niet iedereen zomaar toegang heeft en je gesprekken privé blijven.
  • Gesprekken opnemen met de Smart Voice Recorder-app
    Voor het opnemen van gesprekken anders dan telefoongesprekken zijn veel apps geschikt. Een voorbeeld hiervan is de ‘Smart Voice Recorder’-app. Je zet de recorder aan met een simpele druk op de knop en kunt vervolgens het beeldscherm uitdoen. Hierdoor wordt niet onnodig veel batterij verbruikt. Wil je van tevoren een tijd instellen waarop je telefoon geluiden moet opnemen of opnames moet delen via Dropbox of WhatsApp ook daar heeft de ‘Smart Voice Recorder’-app rekening mee gehouden. Het meest unieke aan deze applicatie is dat de app stiltes automatisch overslaat. Dit betekent dat je nog minder tijd kwijt bent aan het terugluisteren van je opnames.

Niet bereikbaar? Maak gebruik van automatische berichten of een zakelijke voicemail

Als zzp’er ben je veel onderweg en kun je niet altijd je telefoon opnemen. Je vliegt van afspraak naar afspraak of bent even bezet. Met een automatisch bericht kun je de beller altijd laten weten waarom je op dat moment je telefoon niet kunt opnemen. Weten hoe je dit voor jouw smartphone instelt? Lees het hier in de derde blog van Slim Zakelijk!

Als je niet bereikbaar bent en het automatische bericht niet kunt versturen, dan is een zakelijke voicemail een ware uitkomst. Als je Telfort Zakelijk hebt, wordt een beller na 25 seconden automatisch doorgeschakeld naar de voicemail. Het handige aan de voicemail van Telfort Zakelijk is dat je een persoonlijke welkomstboodschap in kunt spreken en gebruik kunt maken van meerdere boodschappen zodat je op ieder gewenst moment de juiste boodschap voor de juiste situatie kunt instellen. Wel zo gemakkelijk en opdrachtgevers en potentiële klanten weten altijd wanneer je wel weer bereikbaar bent!

Altijd bereikbaar

Pleeg jij als zzp’er ook geregeld telefoontjes vanaf een vast telefoonnummer? Dan is het doorschakelen van je vaste telefoonnummer naar je mobiele nummer een zeker must! Zo mis je nooit meer een belletje. Je kunt er voor kiezen om alle binnenkomende gesprekken direct door te verbinden, of deze alleen door te verbinden als je de vaste telefoon niet opneemt, in het buitenland bent of in gesprek bent. Bij Telfort Zakelijk stel je dit gemakkelijk in door in te loggen op ‘Mijn Telfort’. Voor iedere provider werkt dit weer anders, bekijk de website van jouw provider om uit te vinden hoe jij jouw vaste nummer doorschakelt naar je mobiele nummer. Het doorschakelen zelf is gratis, maar je betaalt wel voor het aantal minuten dat de beller is doorverbonden met het andere telefoonnummer. Deze minuten gaan af van je belbundel.

Met deze tips weet je niet alleen hoe je de kosten van zakelijk bellen indamt, maar je weet ook met welke apps je gemakkelijk geluidsopnames maakt van diverse gesprekken. Zo wordt ook zakelijk bellen voor jou als zzp’er een stukje makkelijker! In de volgende editie van Slim Zakelijk behandelen we nog meer applicaties waar je als zelfstandig ondernemer echt niet zonder kunt!