‹ Alle nieuwsberichten

Terugblik op CES 2017: Van smartphone tot smart-bed

Terugblik op CES 2017: Van smartphone tot smart-bed

Traditiegetrouw is CES de eerste grote techbeurs van het jaar. Een goed begin is het halve werk, dus zowel grote namen als kleine startups pakken hier altijd groots uit. Belsimpel.nl heeft de leukste, raarste en tofste gadgets en aankondigingen voor je op een rijtje gezet!

Toegegeven, erg veel telefoons zijn er niet aangekondigd op CES dit jaar. Zoals we steeds vaker zien, worden deze aankondigingen vaak bewaard voor het Mobile World Congress, dat in februari in Barcelona plaatsvindt. Dat betekent echter niet dat er geen interessante nieuwe snufjes op tech-gebied zijn aangekondigd!

Nieuwe Samsung-toppers

Technisch gezien kondigde Samsung deze toestellen al voorafgaand aan CES aan, maar de Samsung Galaxy A3, A5 en A7 waren tijdens de beurs uitgebreid te testen. Alle toestellen zijn voorzien van een luxe uiterlijk, met een water- en stofdichte behuizing. Bovendien heeft Samsung elk toestel voorzien van een degelijk stel camera's. De toestellen zijn daarnaast voorzien van relatief krachtige processoren. Hierdoor hebben deze toestellen zich nu al gevestigd als sterke mid-rangers, waarbij de verhouding tussen prijs en kwaliteit bijzonder scherp is.

Blackberry teaset telefoon

Zo had de directeur van TCL, het bedrijf achter de Alcatel- en Blackberry-toestellen, al eerder door laten schemeren dat ze meer bekend zouden maken over de samenwerking met Blackberry. Een officiële aankondiging vond niet plaats, maar toch is het aankomende, laatste Blackberry-toestel één van de meest besproken telefoons van de beurs. Deze bijzondere smartphone is namelijk op uitnodiging uit te testen geweest. Vele journalisten waren lyrisch over dit laatste, échte Blackberry-toestel. Hierna zal Alcatel-fabrikant TCL het ontwerpen en fabriceren van toekomstige toestellen voor zijn rekening nemen. Tijdens het Mobile World Congress gaat de Blackberry Mercury waarschijnlijk officieel gelanceerd worden.

Chinese kanjers veroveren de wereld

Andere opvallende aankondigingen zagen we vooral van Chinese topmerken zoals Honor, Huawei en ZTE. In deze eerste twee gevallen kondigden beide merken geen nieuwe toestellen aan, maar maakten zij bekend wat hun plannen zijn op verkoopgebied. Zo gaan zowel Honor als Huawei langzaamaan hun toestellen steeds mondialer verkopen. ZTE kondigde daarnaast twee nieuwe toestellen aan: De ZTE Blade V8 Pro en de ZTE Hawkeye. Vooral dit laatste toestel is bijzonder: deze bestuur je namelijk met je ogen! Om dit toestel officieel te lanceren werkt ZTE met crowdfunding – wordt het uiteindelijke doel niet gehaald, dan zal de ZTE Hawkeye waarschijnlijk alleen als prototype blijven bestaan.

Smart-relaxen met je Smart-bed, je Smart-hoofdkussen en je Smart-afstandsbediening

Een andere trend die we volop terugzagen tijdens CES was de populariteit van de slimme technologie. Met dank aan verscheidene intelligente foefjes wordt zelfs ontspannen je extra makkelijk gemaakt.

Zo beginnen we bij de Moona kussenonderlegger. Deze flexibele plaat schuif je in je hoofdkussen, en is verbonden aan een klein apparaatje dat je naast je bed neerzet. De ingebouwde bewegingssensor van de Moona houdt vervolgens bij of je ligt te woelen, of juist in diepe slaap verkeert. Afhankelijk hiervan wordt de temperatuur van de onderlegger automatisch aangepast. Zo slaap je extra comfortabel!

Nu is zo'n smart-hoofdkussen leuk, maar nog leuker is een volledig smart-bed. Zo is tijdens CES ook het Sleep Number 360 Smart-bed aangekondigd. Dit bed houdt bij hoe je slaapt en past zichzelf hier perfect op aan. Sensoren houden bij of je bijvoorbeeld op je zij ligt, of juist op je rug slaapt. Aan de hand hiervan past de hardheid van het matras zich aan. Ook is de stand van het matras automatisch aan te passen. Zo kan dit smart-bed detecteren of je per ongeluk gigantisch ligt te snurken. In dat geval wordt het hoofdeinde automatisch licht omhoog gezet, zodat je stopt met snurken en ook anderen van een aangename nachtrust kunnen genieten. Dit innovatieve bed heeft na afloop van de tech-beurs al verscheidene prijzen in ontvangst mogen nemen – hopelijk gaan we hier dus nog veel meer van horen!

En ten slotte nog een klein, maar bijzonder fijn product: de Smart Remote van Sevenhugs. Deze prijswinnende slimme afstandsbediening is bijna zo universeel als afstandsbedieningen. Al je smart home-producten kun je nu namelijk bedienen met deze Smart Remote. Aan de hand van verscheidene sensoren kan de afstandsbediening bepalen waar je precies naar wijst. Het display past zich hier vervolgens automatisch op aan. Vanuit je smart-bed hoef je dus slechts met je smart-afstandsbediening te wijzen naar de lampen om ze uit te zetten. Vervolgens wijs je naar je smart-TV om je favoriete serie te starten en je smart-thermostaat om de temperatuur hoger of lager in te stellen. Zo kun je vanaf de bank gemakkelijk alle elementen in je huis instellen zonder dat je overal naartoe hoeft te lopen!

Voorlopig zijn we nog wel even zoet met het bekijken van alle toffe gadgets en apparatuur die tijdens CES zijn aangekondigd. We kijken nu al uit naar het Mobile World Congress dat over twee maanden plaatsvindt. Tegen die tijd houden we uiteraard liveblogs bij van verschillende toestelaankondigingen en je op de hoogte van alle nieuwtjes. Volg ons op Facebook en Twitter en houdt Belsimpel.nl in de gaten voor de laatste nieuwtjes!

Meer nieuws over: