‹ Alle nieuwsberichten

Blog 1 Slim Zakelijk | Kies je zakelijke toestel!

Blog 1 Slim Zakelijk | Kies je zakelijke toestel!

De Belsimpel-serie Slim Zakelijk zorgt ervoor dat je het uiterste uit je zakelijke telefoongebruik haalt. Nadat je deze eerste blog gelezen hebt, weet je waar je op moet letten bij het kiezen van een zakelijke smartphone. Zelfstandig ondernemen gaat namelijk een stuk makkelijker als je een smartphone hebt die helemaal bij jou als zzp’er past! 

Providers en ontwikkelaars spelen in op de ontwikkelingen van zakelijk telefoongebruik en hebben legio aan extra’s ontwikkeld om je smartphone efficiënter in te kunnen zetten voor zakelijk gebruik. In de serie Slim Zakelijk geven we in samenwerking met Telfort Zakelijk een overzicht van deze toepassingen en handige snufjes. In deze eerste aflevering laten we zien met welke aspecten je rekening kunt houden bij het kiezen van het juiste toestel.

Besturingssysteem

De kenmerken van de drie grootste besturingssystemen staan hier op een rijtje. Ieder systeem biedt verschillende mogelijkheden voor zakelijk gebruik.

iOS

 • Het besturingssysteem van Appletoestellen, iOS, is voor zakelijk gebruik enorm handig. Binnen no-time neem je je zakelijke telefoon op een efficiënte manier in gebruik. Apple scheidt bedrijfsinformatie van persoonlijke gegevens en apps, zodat zowel je privacy als de bedrijfsgegevens beschermd zijn. Wel heeft Apple ervoor gezorgd dat je gemakkelijk kunt schakelen tussen het zakelijk en privégebruik van je smartphone, zodat je zo optimaal mogelijk gebruik maakt van je toestel.
 • iOS heeft veiligheid centraal staan. iOS en iOS-apparaten bieden geavanceerde beveiligingsvoorzieningen en zijn toch heel gebruiksvriendelijk. Veel van deze voorzieningen zijn standaard al ingesteld, daar hoef je dus niet meer naar om te kijken.

Android

 • Via Android kun je versleutelde e-mails versturen, zodat vertrouwelijke informatie altijd vertrouwelijk blijft. Om versleutelde e-mails te versturen, download je bijvoorbeeld de gratis app APG.
 • Android for Work biedt op ondersteunde Android-apparaten een afzonderlijk werkprofiel waarin beveiliging, beheer en app-ondersteuning ingebouwd zijn. Een belangrijke vernieuwing in Android Nougat is dat je een toestel klaar kunt maken voor Android for Work door een qr-code te scannen. Daarnaast is de veiligheid opgeschroefd en kan een smartphone op afstand opnieuw worden opgestart.

Windows Phone

 • Het Windowsbesturingssysteem is ontwikkeld door Microsoft. Smartphones en tablets die draaien op Windows sluiten daarom goed aan op je Windows-PC. Ook Office-programma’s zoals Word en PowerPoint werken moeiteloos op je Windows Phone, wat natuurlijk wel zo prettig is als je aan het werk bent.
 • Een revolutionaire functie van Microsoft is Continuüm. Met behulp van een adapter kun je van je telefoon gemakkelijk een PC maken. Met Continuüm kun je daarnaast een tweede scherm aansluiten om bijvoorbeeld projecties op te tonen. Zo kun je met meerdere mensen tegelijkertijd op een groot scherm kijken. Ook je muis en toetsenbord sluit je gemakkelijk aan. Zo kun je productief werken en toch flexibel zijn qua werkplaats.

Top 3 Zakelijke toestellen

Als je een keuze hebt gemaakt uit een van de drie besturingssystemen, is het tijd om een goede smartphone te kiezen. Er zijn enorm veel goede toestellen te koop dat het lastig is om de juiste smartphone te kiezen. Daarom hebben we de drie beste zakelijke toestellen voor je uitgekozen.

 1. Apple iPhone 7

  De Apple iPhone 7 is de ideale telefoon voor zakelijke gebruikers. Om te beginnen: de iPhone 7 is een enorm snel toestel. Dit komt met name door de A10 Fusion-processor die Apple zelf ontwikkelde. Verder is de iPhone 7 zuiniger dan ooit en gaat de batterij een stuk langer mee dan voorheen. In vergelijking met de iPhone 6S houdt de iPhone 7 het wel twee uur langer vol! Het instapmodel van de iPhone 7 heeft 32GB aan geheugen, je kunt dus onbezorgd allerlei bestanden op je telefoon opslaan. Daarnaast is het toestel water- en stofbestendig. Snel even een telefoontje plegen in de regen is voor dit toestel geen probleem. De dubbele camera aan de achterzijde maakt dit toptoestel helemaal af. Apple zorgt er daarnaast voor dat je privé en zakelijk smartphonegebruik naadloos in elkaar overloopt.

 2. Samsung Galaxy S7 Edge

  De Samsung Galaxy S7 Edge is een absoluut toptoestel voor de zakelijke gebruiker. De Galaxy S7 Edge beschikt over een octa-core processor en 4GB aan werkgeheugen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je apps traag opstarten, multitasken is voor dit toestel geen enkel probleem. Door de IP68-classificering is dit toestel helemaal waterdicht! Snel een telefoontje plegen in de regen heeft dus geen schadelijke gevolgen. Ten slotte kun je met de vingerafdrukscanner onder andere betalingen goedkeuren en inloggen op belangrijke applicaties: je telefoon is uitermate goed beveiligd!

 3. Microsoft Lumia 950

  De Microsoft Lumia 950 is een telefoon die werkt als een pc. Office-documenten en foto’s worden gesynchroniseerd tussen apparaten en je hebt toegang tot het complete office- pakket. Met USB-C snelladen mis je geen moment omdat je toestel dankzij deze functie razendsnel op te laden is. Verder kun je de Lumia 950 in een docking station plaatsen om de Windows-apps op te schalen naar een groot scherm. Met de irisscanner ontgrendel je het toestel gemakkelijk en snel zonder pincode. Samengevat geeft de Microsoft Lumia 950 je allerlei handige functies die jou het zakelijke leven net iets gemakkelijker maken.

Hopelijk heeft dit overzicht je geholpen bij het kiezen van een juist besturingssysteem en toestel. Zoals je merkt zijn er bij het kiezen van de juiste smartphone veel verschillende aspecten om rekening mee te houden. Als je een keuze hebt gemaakt, is het tijd voor de volgende stap: een passend zakelijk abonnement. Hierover meer in de volgende blog die dinsdag 3 januari online komt! !