‹ Alle nieuwsberichten

Samsung Galaxy A3 en A5 (2017): waterdicht duo met luxueuze behuizing

Samsung Galaxy A3 en A5 (2017): waterdicht duo met luxueuze behuizing

Samsung heeft de eerste twee smartphones van het nieuwe jaar gepresenteerd. De Samsung Galaxy A3 en A5 van 2017 zijn beide uitgevoerd met een behuizing van glas en metaal en zijn stof- en waterdicht.

Voorzien van de nieuwste technieken

Met de Samsung Galaxy A3 (2017) en Samsung Galaxy A5 (2017) heeft Samsung twee nieuwe smartphones gepresenteerd met supersterke mid-rangespecificaties. De twee toestellen zijn namelijk uitgevoerd met de nieuwste technieken aan boord, waaronder een toekomstbestendige USB C-poort. Deze poort is symmetrisch van vorm, waardoor het niet meer uitmaakt hoe je de kabel erin steekt. En dat bespaart tijd! Een speaker is geplaatst aan de zijkant van het toestel, zodat je tijdens het spelen van een game of het bekijken van een filmpje kunt blijven genieten. De twee nieuwe toestellen zijn daarnaast voorzien van een IP68-certificering. Dit betekent dat ze zowel stof- als waterdicht zijn. Zo kun je gewoon blijven WhatsAppen en Facebooken tijdens een fikse regenbui.

Krachtig, snel en Amoled-scherm

Beide Galaxy A-toestellen zijn voorzien van een Exynos-processor uit eigen stal met acht rekenkernen. De Galaxy A3 (2017) is uitgerust met 2GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen, uit te breiden door middel van een geheugenkaartje. De schermdiagonaal van dit toestel bedraagt 4.7 inch en het Super Amoled-scherm heeft een resolutie van 1280x720 pixels. Hiermee spatten de kleuren van je scherm en is bijvoorbeeld zwart, echt zwart. Bovendien zijn deze beeldschermen extra zuinig. De Samsung Galaxy A5 (2017) is met zijn 5.2 inch scherm niet alleen groter, maar ook de resolutie is hoger, namelijk 1920x1080 pixels. Er is 3GB werkgeheugen in het toestel aanwezig en het opslaggeheugen bedraagt 32GB, ook uit te breiden door middel van een geheugenkaartje. De accucapaciteit van de Galaxy A3 (2017) is 2350mAh, terwijl de batterij van de Galaxy A5 (2017) een 3000mAh-exemplaar is. Het kleinste model is uitgevoerd met een 13- en 8-megapixelcamera, terwijl de Galaxy A5 (2017) twee 16-megapixelcamera’s aan boord heeft. Samsung brengt beide smartphones uit met Android 6.0 Marshmallow, met daaroverheen de TouchWiz-schil. Hieraan heeft Samsung enkele applicaties voorzien van hun eigen twist. Daarnaast zijn er verschillende gebruiksvriendelijkheidsopties toegevoegd. Hiermee haal je echt alles uit je toestel!

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy A3 (2017) en Samsung Galaxy A5 (2017) komen op de markt in het zwart, goud en roze. Heb jij nu ook interesse in deze krachtige midrangers? Vanaf nu zijn deze toestellen uiteraard te pre-orderen bij Belsimpel.nl. Begin februari worden ze naar alle waarschijnlijkheid officieel uitgebracht.

Meer nieuws over: