‹ Alle nieuwsberichten

Hij komt eraan: de supersnelle Snapdragon 835 processor!

Hij komt eraan: de supersnelle Snapdragon 835 processor!

Dat heeft Qualcomm, het bedrijf dat onder meer de snelle processors van de Samsung Galaxy S7 maakt, laten weten via zijn Twitter pagina. Begin januari 2017 is het zo ver: dan wordt tijdens tijdens het tech-event CES Keynote in Las Vegas de Snapdragon 835 geïntroduceerd. Bereid je voor op meer power, meer efficiëntie en meer snelladen. 

Begin november was het, toen Qualcomm op zijn site voor het eerst een tipje van de sluier gaf. Daarin liet het bedrijf al weten dat de nieuwe Snapdragon 835 in samenwerking met Samsung zal worden geproduceerd. Door gebruik te maken van Samsungs techniek wordt van de grootte van de chip teruggebracht naar 10 nanometer, in plaats van de industriestandaard van 14 nanometer. Dit betekent dat er bij de Snapdragon 835 op dezelfde ruimte nu meer onderdelen passen, waardoor het vermogen wordt vergroot. Ook zal er door de verkleinde afmetingen meer ruimte vrijkomen voor andere belangrijke telefoononderdelen, die daardoor verbeterde prestaties kunnen gaan leveren.

Nu wordt het pas écht interessant: let’s talk performance

Hoewel er helaas nog geen testdata van de chip beschikbaar is, heeft Qualcomm wel cijfers over de prestaties van de chip naar buiten gebracht. En die mogen er zijn! Vergeleken met de Snapdragon 821, een chip uit 2016 die onder meer in de Google Pixel en OnePlus 3T zit, zijn de prestaties van de 835 tot wel 27 procent beter. Ook kan het batterijverbruik met 40 procent afnemen; het hangt allemaal af van de configuratie.

Dat is niet het enige goede nieuws voor de batterij! De Snapdragon 835 zal gebruik maken Quick Charge 4 technologie. Hierdoor kan een batterij binnen een kwartier tot wel 50 procent worden opgeladen. Het is dan ook niet gek dat er wordt verwacht dat de processor in de grote namen van 2017 terug te vinden zal zijn. Zo zouden de Samsung Galaxy S8, de LG G5 en de Xiaomi Mi6 er gebruik van gaan maken. Houd onze site in de gaten voor meer!

Bron: GSM Helpdesk

Meer nieuws over: