‹ Alle nieuwsberichten

Cyanogen Inc stopt met besturingssysteem Cyanogen OS

Cyanogen Inc stopt met besturingssysteem Cyanogen OS

Het bedrijf Cyanogen Inc heeft in een korte statement laten weten dat het bedrijf stopt met de ontwikkeling van Cyanogen OS. Vanaf 31 december krijgen toestellen die draaien op Cyanogen OS geen updates meer.

Cyanogen is verantwoordelijk voor het besturingssysteem Cyanogen OS. Diverse Android smartphones, zoals de toestellen van Wileyfox, draaien op dit systeem. Cyanogen OS is een geliefd besturingssysteem, omdat het een Stock-Android systeem is. 

Wileyfox

Eigenaren van Wileyfox-toestellen lijken geluk te hebben. Via Reddit heeft het bedrijf laten weten dat het aan een nieuwe oplossing werkt. “Onze strategie en plannen voor het besturingssysteem en software zullen binnenkort compleet zijn. We hebben een soepele transitie kunnen regelen waar we regelmatige, volledige updates kunnen blijven bieden. Ons plan is om alle huidige Wileyfox-smartphones snel te updaten naar Android 7.0 Nougat en ook alle beveiligingsupdates van Google te bieden,” aldus de fabrikant.

CyanogenMod

Gebruikers met een Cyanogen OS-smartphone kunnen overstappen op een alternatief, bijvoorbeeld CyanogenMod. CyanogenMod is een alternatieve Androidversie die sinds het begin van Android al in ontwikkeling is. Eigenlijk is CyanogenMod een aangepaste onofficiële Android-versie die door een actieve community wordt bijgehouden. Nadat bleek dat CyanogenMod een groot succes werd, richtte Steve Kondik het bedrijf Cyanogen op. In 2015 maakte het bedrijf een Google-vrije Android, dat is CyanogenOS. CyanogenMod gaat in het vervolg verder als Lineage OS.

Om CyanogenMod te installeren, is het belangrijk om de CyanogenMod Installer zowel op je Android-toestel als op je Windows-pc te downloaden. Als je de Installer gedownload hebt, wordt de installatie stap voor stap voltooid.

Bronnen: DroidApp, Android Planet, All About Phones

Meer nieuws over: