‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste nieuws van week 51 2016

Het laatste nieuws van week 51 2016

RollerCoaster Tycoon Classic nu beschikbaar voor Android en iOS, Samsung gaat mogelijk batterijen van LG gebruiken en Facebook Messenger ondersteunt vanaf nu groepsvideochat! Lees het nieuwsoverzicht voor het nieuws van afgelopen week!

Facebook Messenger ondersteunt groepsvideochat

Facebook Messenger

Het is vanaf nu mogelijk om te videochatten in Facebook Messenger. In totaal kun je wel met vijftig mensen tegelijk deelnemen aan de videochat. Op je beeldscherm passen maximaal zes personen, Facebook Messenger laat automatisch degenen zien die op dat moment het meest aan het praten zijn. Ook kun je allerlei leuke extra’s toevoegen aan de video’s, iOS-gebruikers kunnen bijvoorbeeld 3D-maskers aan de video toevoegen. Door middel van ‘facetracking’ volgt het masker de beweging van je gezicht. De groepsvideochat is volgens Facebook één van de functies waar gebruikers het meest om hebben gevraagd. Volgens de recente cijfers staat Facebook Messenger op ongeveer 57 procent van de smartphones in Nederland.

Bron: Tweakers

Atari brengt RollerCoaster Tycoon Classic uit voor iOS en Android

Atari

Na Super Mario Run is er nu weer een bekende app te vinden in de App Store van Apple en de Google Play Store. Atari heeft RollerCoaster Tycoon Classic uitgebracht voor Android en iOS. De iOS-versie kost zes euro, de Android-variant is te koop voor zeven euro. Vele herkenbare onderdelen van het computerspel komen terug in de app. De gameplay, graphics en geluidseffecten zijn overgenomen uit de originele game. Net als in de computergame, is het doel van RollerCoaster Tycoon Classic om een zo leuk, netjes en spannend mogelijk pretpark te bouwen dat voldoet aan de wensen van de bezoekers.

Bron: Tweakers

Gaat Samsung batterijen van LG gebruiken?

Samsung

Het lijkt erop dat Samsung een opmerkelijke stap gaat zetten. Volgens het Zuid-Koreaanse Chosun wil de fabrikant namelijk batterijen gaan gebruiken van aartsrivaal LG. Voorlopig is Samsung gestopt met het gebruiken van batterijen van zijn eigen dochteronderneming, na de problemen met de accu van de Note 7. Volgens de bron is er nog geen definitieve overeenkomst, maar zijn er wel productieve gesprekken gevoerd. Het ontwerpen, produceren en testen van smartphonebatterijen kost ten minste zes maanden. Daarom lijkt het onmogelijk om de nieuwe Samsung Galaxy S8 al te voorzien van een nieuwe batterij. Deze wordt volgens de geruchten namelijk al in april 2017 aangekondigd.

Bron: All About Phones