‹ Alle nieuwsberichten

Terugkijken op 2016 met Google en YouTube

Terugkijken op 2016 met Google en YouTube

Dat 2016 een bewogen jaar is geweest staat vast. Google heeft zoals ieder jaar weer een overzicht gelanceerd van alle trends, rages, en grote verhalen die we dit jaar voorbij zagen komen op zowel YouTube als Google.

Het is inmiddels vaste prik geworden: zodra de dagen korter worden en de kerstboom weer opgetuigd in de kamer staat, komen allerhande websites weer met hun jaaroverzichten. Google heeft ook nu weer hun Year in Search-video online gezet en postte eerder al hun creatieve YouTube Rewind-editie van dit jaar.

In de Year in Search gaat Google de grote verhalen van dit jaar bij langs. Waar vorige jaren nog gefocust waren op de zoekmachine en hoe we die gebruikten, doet Google het dit jaar anders. Zo begint de video met een hoop penarie zoals aanslagen, politiegeweld, oorlogen en de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Maar net als je denkt dat 2016 niet slechter had kunnen verlopen, komen we aan bij de positieve verhalen van dit jaar: Marriage Equality in de VS, alle topprestaties op de Olympische Spelen, en mensen die samenkomen om elkaar te helpen. Google verkondigt dan ook aan het einde van de video: "Love is out there. Search on."

De jaarlijkse YouTube Rewind is hierna een stuk luchtiger. Deze video staat weer bol van allerlei populaire YouTubers en gaat even de grootste trends bij langs. Eén rage die steeds weer terugkeert is natuurlijk het grote aantal "Challenges" van het afgelopen jaar: de Water bottle flip challenge, Running man challenge en natuurlijk ook de Mannequin challenge. Ook celebrities zoals auteur John Green, presentator Seth Meyers en acteur Dwayne "The Rock" Johnson komen voorbij. YoutuBe heeft zelfs een quiz gemaakt over afgelopen jaar. Ken jij alle trends? De quiz vind je hier

Benieuwd naar wat er nog meer is gebeurd dit jaar? Belsimpel.nl heeft een top tien van de best verkochte smartphones van 2016 gepubliceerd. Voor meer nieuwtjes, top tien-lijstjes en terugblikken, houd je natuurlijk onze website in de gaten!

Meer nieuws over: