‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 50 2016

Het laatste telecomnieuws van week 50 2016

WhatsApp test functie die het mogelijk maakt om verstuurde berichtjes ongedaan te maken, Apple krijgt patent op Dual Sim-implementatie voor smartphones en Huawei-smartphones krijgen de app drawer terug! Lees het nieuwsoverzicht voor het nieuws van afgelopen week!

WhatsApp

WhatsApp test terugtrek-functie voor verkeerd gestuurde appjes

Stuur jij ook wel eens een WhatsApp-bericht die je eigenlijk niet had willen sturen? Goed nieuws! Het blijkt dat WhatsApp de mogelijkheid test om verzonden berichten aan te kunnen passen. Het gaat om een verborgen feature die toegevoegd is aan de testversie van zijn iOS-app. De test is gevonden door Twitteraar WABetaInfo. Hij suggereert dat alleen berichten die recent verstuurd zijn nog gewijzigd kunnen worden. Daarnaast staat in de changelog die de Twitteraar heeft opgesteld dat WhatsApp de mogelijkheid om recent verzonden berichten terug te trekken toevoegt. In de bètaversie van WhatsApp, zoals wij die kennen, is de update nog niet gesignaleerd. In de bètaversie zijn wel aanpassingen met betrekking tot de status doorgevoerd. Je kunt namelijk nu je status doorsturen en verwijderen. Vooralsnog is de testvariant van het intrekken van berichten alleen in iOS opgedoken.

Bron: Tweakers

Android

Patent voor Apple op dualsim-implementatie voor smartphones

Apple heeft een patent gekregen die implementatie van Dual Sim in smartphones mogelijk maakt. Vooralsnog is Apple de enige grote telefoonfabrikant die nog geen toestellen met ruimte voor twee simkaarten in het assortiment heeft. Het patent is enkele jaren geleden al aangevraagd, maar kwam pas deze week online. Het is nog niet zeker dat Apple de Dual Sim-functie ook daadwerkelijk in de toestellen integreert, want het Amerikaanse bedrijf vraagt veel patenten aan voor technologieën die eigenlijk nooit gebruikt worden. Desondanks lijkt het wel een logische stap, want Samsung en andere grote fabrikanten brengen vele modellen in Dual Sim-versies uit. Als een toestel beschikt over een Dual Sim-functie, is het mogelijk om twee simkaarten in je toestel te plaatsen. Handig voor als je je toestel zowel privé als zakelijk wil gebruiken.

Bron: Tweakers

Huawei

De app drawer is terug op Huawei-smartphones

Liefhebbers van Huawei opgelet! De app drawer is namelijk terug te vinden op de Huawei-toestellen. De homescreen van Android-toestellen pas je gemakkelijk naar je eigen smaak aan dankzij de app drawer. Je kunt er namelijk voor kiezen om alleen je favoriete apps op je homescreen te tonen, de rest van de apps staan in een overzicht. Op alle toestellen van Android is deze functie al aanwezig, behalve op die van Huawei. Met EmotionUI 5.0, de nieuwste versie van Huawei’s Android-interface kun je de app drawer installeren. Het activeren is relatief simpel. Open je instellingen door op het tandwieltje in het notificatiescherm te drukken, selecteer vervolgens ‘Startschermstijl’ en kies voor de ‘Lade’-optie. De app drawer open je vervolgens met het icoontje onderaan in beeld.

Bron: Android Planet