‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 49 2016

Het laatste telecomnieuws van week 49 2016

Google brengt Android 7.1.1 voor Pixel- en Nexus-toestellen uit, in 2017 zijn er minimaal twaalf nieuwe MotoMods te koop en tweede generatie Pokémon wordt op 12 december onthuld! Lees het weekoverzicht voor het nieuws van afgelopen week!

Android

Android 7.1.1 voor Pixel- en Nexus-toestellen uitgebracht

Google heeft de 7.1.1-versie uitgebracht van Android Nougat. Deze versie van Android bevat allerlei handige toevoegingen in vergelijking met de voorganger. Zo is Nougat 7.1.1. uitgerust met de App Shortcuts-functie. Als je een app-icoon langer ingedrukt houdt, krijg je aanvullende snelkoppelingen te zien. Met de Maps-app kun je bijvoorbeeld naar een opgeslagen locatie navigeren, zonder dat je de app hoeft te openen. De Nexus 6, 5X, 6P en 9 ontvangen in de komende weken de update, naast de Pixel C. Eind november is er al een update uitgebracht voor de Pixel-telefoons. Gebruikers van de Google Pixel kunnen nu het scherm wekken door er twee keer op te tikken, de zogenaamde Double-tap-to-wake. Raise-to-wake houdt in dat notificaties worden getoond als je het toestel optilt, ook die funtie is beschikbaar voor de Pixel-toestellen.

Bron: Tweakers

In 2017 minimaal twaalf nieuwe MotoMods op de markt

Moto


Ieder jaar komen er minstens twaalf nieuwe MotoMods voor de Moto Z-toestellen bij, volgens de directeur van Lenovo’s MotoMods-divisie. Aankomend jaar komen er allerlei nieuwe modulaire accessoires uit die je op de Moto Z-toestellen kunt klikken. Deze Mods worden waarschijnlijk niet alleen door Lenovo gemaakt, maar ook in samenwerking met andere bedrijven. Samen met crowdfundingplatform IndieGoGo heeft Lenovo een wedstrijd voor Mods bedacht. Deelnemers met de allerbeste suggesies voor Mods krijgen een Moto Z toegestuurd om het idee op uit te voeren. De beste ideeën krijgen zelfs rechtstreeks financiering van Lenovo om de Mod te bouwen. Reden genoeg om eens even flink na te gaan denken over een idee dus! Momenteel zijn er al verschillende Mods te koop, onder andere een cameramodule, speaker en een miniprojector die je foto’s op de muur projecteert.

Bron: Android Planet

Pokeball

Op 12 december onthult Pokémon Go tweede generatie Pokémon

Pokémon Go wordt binnenkort uitgebreid met allerlei nieuwe Pokémon! Dit nieuws is bekend gemaakt via het officiële Pokémon Twitteraccount. Op 12 december komen er meer details over de uitbreiding naar buiten. Er gaan geruchten dat het om de tweede generatie Pokémon gaat die wordt toegevoegd, maar het is ook goed mogelijk dat er enkele legendarische Pokémon van de eerste generatie bij komen. Als dat het geval is, is de kans groot dat je binnenkort Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo en Mew kunt vangen. De tweede generatie bevat in totaal honderd nieuwe Pokémon, zowel compleet nieuwe als extra evoluties van bestaande. Houd je Pokémon-app maar in de gaten, want op 12 december gaat er van alles gebeuren!

Bron: iCulture