Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Wileyfox informatie over telefoons, Wileyfox besturingssysteem en Wileyfox garantie

Over Wileyfox

Wileyfox is een Britse smartphoneproducent met het hoofdkantoor in Londen. Het is een jong bedrijf, opgericht in 2015. Wileyfox stelt zichzelf het doel betaalbare telefoons te produceren zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit. Daarbij zet het bedrijf zich af tegen andere fabrikanten, waarvan Wileyfox stelt dat zij te veel geld uitgeven aan bijzaken, zoals grote reclamecampagnes. Door dit niet te doen claimt Wileyfox genoeg geld te besparen om goedkope smartphones te produceren die toch uitmuntende specificaties hebben. Zoals ze zelf zeggen: “Wij bestaan om je waar voor je geld te geven, zoals je dat nooit eerder hebt gehad”.


Wileyfox telefoons

Zoals gezegd is Wileyfox een erg jong bedrijf. In oktober 2015 heeft het bedrijf de eerste twee smartphones op de markt gebracht. Dit zijn de Wileyfox Swift en de Wileyfox Storm. Beide zijn zeer betaalbare telefoons met een modern en strak ontwerp en goede specificaties. Het opvallendste kenmerk van de telefoons is het besturingssysteem, dat geheel te personaliseren is.

Wileyfox Storm

De Wileyfox Storm is het high-end model en heeft een 5.5-inchbeeldscherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. De octacore-processor maakt de telefoon supersnel en behaalt een kloksnelheid van 1,5 GHz. De Storm is uitgerust met een camera van 20 megapixels en een frontcamera van 8 megapixels. Beide camera’s hebben een flitser. Het opslaggeheugen is 32 GB groot. Ook bij dit toestel is het mogelijk twee simkaarten tegelijkertijd te gebruiken.

Wileyfox Swift

De Wileyfox Swift is het kleine broertje van de Storm en heeft een 5.0-inchbeeldscherm, van 1280x720 pixels. Dit scherm is voorzien van een laagje Gorilla Glass waardoor het extreem sterk is. De quadcore-processor haalt een kloksnelheid van 1,2 GHz. De telefoon is voorzien van een 13-megapixelcamera met flitser aan de achterkant van het toestel en de camera aan de voorkant heeft 5 megapixels. Het opslaggeheugen heeft een grootte van 16 GB en het werkgeheugen is 2 GB groot. Ook is het met deze telefoon mogelijk gebruik te maken van twee simkaarten.


Wileyfox besturingssysteem

Wileyfox maakt gebruik van een opgeruimde versie van Android. Dit betekent dat je de toegang hebt tot alle mogelijkheden die Android te bieden heeft, zoals de Google Play Store en een lading uitgebreide multitaskfuncties. Er is overigens weinig onnodige extra software geïnstalleerd, zodat het geheel erg overzichtelijk overkomt. Dit maakt dat een Wileyfox-smartphone eenvoudig in het gebruik is.


Wileyfox Garantie en Reparatie

Met een Wileyfox-toestel heb je een garantieperiode van twee jaar, voor accessoires is dit 6 maanden. De reparatieprocedure verloopt via Belsimpel.nl. Bekijk de Wileyfox Garantie & Reparatie pagina om te kijken hoe je je telefoon ter reparatie aanbiedt.