Wileyfox informatie over telefoons, Wileyfox besturingssysteem en Wileyfox garantie

Over Wileyfox

Wileyfox is een Britse smartphoneproducent met het hoofdkantoor in Londen. Het is een jong bedrijf, opgericht in 2015. Wileyfox stelt zichzelf het doel betaalbare telefoons te produceren zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit. Daarbij zet het bedrijf zich af tegen andere fabrikanten, waarvan Wileyfox stelt dat zij te veel geld uitgeven aan bijzaken, zoals grote reclamecampagnes. Door dit niet te doen claimt Wileyfox genoeg geld te besparen om goedkope smartphones te produceren die toch uitmuntende specificaties hebben. Zoals ze zelf zeggen: “Wij bestaan om je waar voor je geld te geven, zoals je dat nooit eerder hebt gehad”.


Wileyfox telefoons

Zoals gezegd is Wileyfox een erg jong bedrijf. In oktober 2015 heeft het bedrijf de eerste twee smartphones op de markt gebracht. Dit zijn de Wileyfox Swift en de Wileyfox Storm. Beide zijn zeer betaalbare telefoons met een modern en strak ontwerp en goede specificaties. Het opvallendste kenmerk van de telefoons is het besturingssysteem, dat geheel te personaliseren is.

Wileyfox Swift 2-serie

De Wileyfox Swift 2-serie is alweer de tweede generatie van de Swift-serie. In de Swift 2 serie is naast de gewone Swift 2 ook nog een Swift 2 Plus en een Swift 2X gelanceerd. De gewone Swift 2 valt wederom op dankzij zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een zacht prijsje krijg je een 13-megapixelcamera, een 5-inchscherm met Gorilla Glass en 16GB uitbreidbaar geheugen. De Swift 2 Plus doet daar een schepje bovenop en heeft nog betere hardware. Zo is er een 16-megapixelcamera, snellaadfunctie en 32GB intern geheugen aanwezig in de Plus. Het schermformaat is overigens hetzelfde als dat van de ‘gewone’ Swift 2. Daarnaast is er nog de Swift 2X, die dan weer de Swift 2 Plus opvolgt. Het scherm is bij deze 2X gegroeid naar 5.2-inch en heeft een full HD-resolutie. Bovendien is er bij de 2X een 3000mAh-accu aanwezig. De octacore-processor is van Qualcomm en levert 3GB werkgeheugen

Specificaties Wileyfox Swift 2X

  • 5.2-inchdisplay
  • 16-megapixelcamera
  • 32GB uitbreidbaar opslaggeheugen
  • 3GB werkgeheugen
  • Dual sim-functionaliteit

Wileyfox Spark-serie

De Wileyfox Spark-serie bevat een aantal uitstekende budgettoestellen met leuke specificaties. Zo is er in de Wileyfox Spark + een 5-inchtouchscreen met HD-resolutie aanwezig. Een quadcoreprocessor met 2GB werkgeheugen zorgt voor prima prestaties en met de 13-megapixelcamera maak je leuke foto’s. Deze telefoon is door reviewsite Hardware.info beoordeeld als toestel met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding! Naast de Spark + is er ook een Wileyfox Spark X gemaakt, die als voornaamste verschil een groter, 5.5-inchscherm heeft. Daarnaast heeft de Spark X een verbeterde 16-megapixelcamera en een achterkant die van zacht materiaal is gemaakt.

Specificaties Wileyfox Spark +

  • 5.0-inchdisplay
  • 13-megapixelcamera
  • 16GB uitbreidbaar geheugen
  • 2GB werkgeheugen
  • Dual sim-functionaliteit

Wileyfox besturingssysteem

Wileyfox-smartphones draaien op Android. Dit alom bekende besturingssysteem biedt superveel mogelijkheden. Via de Google Play Store kun je bijvoorbeeld al je favoriete apps downloaden, waarbij je de keuze hebt uit meer dan een miljoen applicaties! Daarnaast biedt Android uitgebreide multitaskmogelijkheden, zodat je snel kunt switchen tussen meerdere apps. Wileyfox heeft ervoor gekozen om bijna onaangepaste Android-versie te gebruiken. Een groot voordeel hiervan is dat er weinig onnodige software is geïnstalleerd. Dat maakt Wileyfox-telefoons erg overzichtelijk en eenvoudig in het gebruik. Voorheen draaide de toestellen op Cyanogen OS, maar het bedrijf dat daarachter zat is gestopt met support. Het is echter door het volgen van een kort en overzichtelijk stappenplan mogelijk om er snel voor te zorgen dat je weer de nodige updates krijgt.


Wileyfox Garantie en Reparatie

Met een Wileyfox-toestel heb je een garantieperiode van twee jaar, voor accessoires is dit 6 maanden. De reparatieprocedure verloopt via Belsimpel.nl. Bekijk de Garantie & Reparatie-pagina om te kijken hoe je je telefoon ter reparatie aanbiedt.