Sony Ericsson informatie over telefoons, Sony Ericsson PlayNow, Sony Ericsson updates en garantie

Sony-Ericsson

Op deze pagina

Relevante links

Over Sony Ericsson

Sony Ericsson is in 2001 ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Japanse elektronicafabrikant Sony en het Zweedse telecommunicatiebedrijf Ericsson. Ericsson was toen al een grote speler op de mobiele markt. Een handige combinatie, want hierbij kon gebruik gemaakt worden van elkaars kennis. Denk bijvoorbeeld aan het integreren van de Walkman in de telefoons. Sony kocht eind 2011 het deel van Ericsson op en ging vanaf toen alleen verder met het produceren van smartphones. Daardoor is de naam Sony Ericsson vanaf 2012 verdwenen op nieuwe telefoons.


Sony Ericsson Telefoons

Sony Ericsson had in de voorbije jaren een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende series. Elke serie had zijn eigen letter, kenmerk en oorsprong. De bekendste series waren de Walkman-serie, de Cybershot-serie en de Xperia-serie. De laatste toestellen van Sony Ericsson waren merendeels gericht op de destijds opkomende smartphones, zoals de Xperia-serie. De Sony Ericsson-smartphones werden aangeboden met Windows Mobile, Symbian OS of met Google Android. Sony Ericsson had dus een grote diversiteit in zijn assortiment qua toestellen en besturingssystemen. De Sony Ericsson-toestellen waren vanaf 2012 niet meer verkrijgbaar.

Sony Ericsson Xperia Arc S

Eén van de laatste Sony Ericsson-toestellen was de Sony Ericsson Xperia Arc S: dit toestel draaide op Android 4.0, had een stijlvol design, een Bravia-scherm van 4.2 inch en een supergoede 8,1-megapixelcamera. Deze camera had bovendien een flitser en kon gebruik maken van autofocus.


Sony Ericsson PC synchronisatie

De synchronisatie van een Sony Ericsson-toestel met een PC was afhankelijk van het model. Er waren meerdere varianten van synchronisatiesoftware beschikbaar. Deze werden in de meeste gevallen direct meegeleverd met een cd. Oudere Sony Ericsson-toestellen maakten veelal gebruik van de Sony Ericsson PC Suite. Alle hulpsoftware voor een toestel kun je nog steeds terugvinden op de Sony website, waar je per toestel kunt bekijken wat er beschikbaar is.


Sony Ericsson Play Now

PlayNow was een extra dienst die exclusief werd aangeboden aan Sony Ericsson-gebruikers. De dienst startte in 2004 als muziekdienst. Via de PlayNow-applicatie kon je naast muziek en ringtones ook games, applicaties, wallpapers en thema's op een Sony Ericsson-toestel zetten. Via de PlayNow Arena kon je een account aanmaken en daar je aankopen beheren. Tegenwoordig is deze service niet meer beschikbaar.


Sony Ericsson Update

De Sony Ericsson-toestellen krijgen tegenwoordig geen software-updates meer. Voor de nieuwste updates van een Sony Ericsson toestel kon je kijken op de Sony website. Hier vind je nog steeds hulp voor Sony Ericsson-toestellen. De software-updates geven je vaak nieuwe mogelijkheden en zorgen er voor dat je toestel stabieler draait.


Sony Ericsson Garantie en Reparatie

Op alle Sony Ericsson-toestellen zit standaard twee jaar fabrieksgarantie. Een probleem met je smartphone is vaak softwarematig op te lossen, kijk voor hulp op de Sony website. Alle informatie over garantie en reparatie vind je op de Garantie & Reparatie pagina.