Sharp informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Over Sharp

Sharp is een Japans electronica-bedrijf dat zich vooral specialiseert in TV’s. De naam is afgeleid van een uitvinding van de oprichter, een speciaal soort potlood dat de Sharp Pencil heet. In Europa had Sharp vooral bekendheid als sponsor van de voetbalclub Manchester United, die in de periode met Sharp als sponsor veel prijzen won (The Sharp Years). Sharp staat bekend als een van de grootste fabrikanten van LCD-panelen, en fabriceerde een groot gedeelte van de schermen in oudere Apple-telefoons. Tegenwoordig is Sharp voor het grootste gedeelte in eigendom van Foxconn, de fabrikant van alle Apple-onderdelen. Sinds 2012 doet Sharp ook aan Android-telefoons, en sinds 2018 voeren ze een aantal modellen ook in Europa!


Sharp Telefoons

Sharp-smartphones zijn sinds 2018 ook in Europa verkrijgbaar, maar voorlopig doen ze het rustig aan met twee modellen. Deze twee hebben allebei leuke specificaties voor een prima prijs!


Sharp Aquos C10

De Sharp Aquos C10 is het eerste vlaggenschip waarmee Sharp de Europese smartphonemarkt komt bestormen. Het is geen high-end model maar een midranger, met een Snapdragon 630-processor. Ondanks dat is het een razendsnelle telefoon met goede hardware, zoals 64 GB opslag en 3 GB werkgeheugen. Sharp staat uiteraard bekend om TV’s, dus het beeldscherm van je smartphone is gegarandeerd van hoge kwaliteit, en zo ook bij deze Aquos C10.

Specificaties

  • 5.5-inchscherm
  • 12-megapixelcamera
  • 64 GB uitbreidbaar geheugen
  • Minimale schermranden
  • Dual sim

Sharp B10

De Sharp B10 is een iets goedkopere variant van het Sharp-assortiment. Voor een iets lagere prijs dan de C10 krijg je nog steeds een goed toestel, met een paar bijzondere specificaties. Het scherm is nog steeds erg groot met 5.7 inch, en dat maakt het toestel zelf ook redelijk groot. De camera heeft een groothoeklens, zodat iedereen op de foto komt! Dankzij 32 GB opslag kun je in ieder geval al je foto’s kwijt.

Specificaties

  • 5.7-inchscherm
  • 13-megapixelcamera met groothoeklens
  • Minimale schermranden
  • 3600-mAh-accu
  • 32 GB uitbreidbaar geheugen

Sharp besturingssysteem

Sharp gebruikt voor al haar smartphones het Android besturingssysteem, met hun eigen Sharp UI-skin. Deze lijkt veel op stock Android. Je kunt dus gewoon gebruik maken van de Google Play Store, Google Maps, en al je andere favoriete Google-apps!


Sharp Garantie en Reparatie

Met smartphones van Sharp krijg je een fabrieksgarantie van twee jaar. De garantie op accu’s en andere accessoires is zes maanden. Meer weten? Op de Garantie & Reparatie-pagina vind je meer informatie.