‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 46 2016

Het laatste telecomnieuws van week 46 2016

Super Mario voor iOS binnenkort in de App Store, zoek je vrienden op Twitter via QR en volg je Android al op Instagram? Lees het weekoverzicht voor het nieuws van afgelopen week!

Super Mario Run over een maand uit voor iOS

Mario

Groot nieuws! Vanaf 15 december is het voor iOS-gebruikers mogelijk om zoveel mogelijk muntjes te vangen en Goomba’s plat te springen. We kennen Super Mario Run ongetwijfeld allemaal als spel voor op je Gameboy Advance SP of Nintento DS, maar het is binnenkort ook mogelijk om dit spel op je smartphone te spelen! Bij de gratis trial is ‘een deel van de game’ speelbaar, maar om alle functies van het spel te gebruiken betaal je €9,99. Super Mario Run is de eerste game van Nintento voor op je smartphone of tablet. Mario beweegt uit zichzelf, om hem te laten springen tik je op het scherm. Vooralsnog komt het spel alleen voor iOS-apparaten uit. Volgens Shigeru Miyamoto, gameontwikkelaar bij Nintendo, is die keuze gemaakt vanwege de “stabiliteit van het iOS-platform”. Wel heeft Nintendo plannen om het spel ook voor Android uit te brengen, maar het is nog niet bekend wanneer.

Bron: Tweakers

Vind je vrienden op Twitter met nieuwe QR-functie

QR

Twitter heeft een nieuwe functie toegevoegd! Ingewikkelde, onvindbare gebruikersnamen zijn nu heel gemakkelijk te vinden en toe te voegen dankzij de nieuwe QR-functie. Deze technologie is misschien alweer wat achterhaald, Snapchat werkt bijvoorbeeld al een langere tijd met QR, maar het is in ieder geval beter dan dat het was. Het werkt als volgt: ga naar je profielpagina en klik op Instellingen. Tik vervolgens op de optie QR-code. Als de code gemaakt is kun je een screenshot maken en dit delen op je sociale media of in je e-mail. Je zou het zelfs op je visitekaartje kunnen laten drukken. Het is de vraag of het sneller is om naar de QR-scanner te bladeren dan te proberen je vrienden via de reguliere weg te vinden, maar in ieder geval doet Twitter z’n best om de groei vast te houden.

Bron: iCulture

Android nu ook op Instagram te vinden

Android

Android is vanaf nu te volgen op Instagram! In korte tijd heeft Google’s besturingssysteem al duizenden volgers weten te vergaren. Android laat gelijk van zich horen, er zijn namelijk al direct vier afbeeldingen en twee video’s gepubliceerd, die samen één groot geheel vormen. Al deze foto’s vormen een geheel van toestellen, smartwatches en snoepjes. Zeker de moeite waard om even te kijken! Android is nu actief op vrijwel alle populaire sociale media. Het is nog niet helemaal duidelijk wat Android in de toekomst op Instagram gaat delen, maar we gaan er vanuit dat Android voornamelijk tips en interessante afbeeldingen plaatst.

Bron: Androidplanet